Ultrascurte

0
22

* Film american din 2021. Război civil în Europa de Est, americanii intervin ca forță de menținere a păcii. Niște nenorociți vor să alipească Ucraina Rusiei dar Rezistența se împotrivește. Un geniu malefic cu nume rusesc face tot felul de nasoale. Doi soldați americani se pregătesc să se întâlnească într-un spital cu un informator. Comandantul îi spune subordonatului să se schimbe în haine civile, că altfel, în uniforma US Army s-ar transforma într-o țintă. Desigur, nimănui nu i s-ar părea ciudat să vadă doi negri prin centrul Ucrainei… Am rezistat 21 de minute până la faza asta.

* Dionisie s-a pus pe treabă.

– Fraiere, mă umplu de bani, îmi zice.

– Cum așa?!

– Mă ocup de campania de popularizare a noilor teste COVID.

– Alea așaaaaa?!

– Alea!

– Și ce ai produs până acum?

– Ia ascultă:

„Responsabil dacă ești

Tu te duci la București

Foaie verde bâr, bâr, bâr

Ca să te testeze-n …”

– Gata, m-ai convins, l-am întrerupt eu. O să fie cea mai de succes campanie!

* Panteruta a intrat în călduri și, ca să rezolvăm decent situația, am dus-o la țară, unde o așteptau vreo patru motani, frumoși și bine crescuți, să o ia la dans. Doar că mititica a zis nu, ea nu discuta cu niște rednekși care nu cunosc literatură, nu ascultă muzică simfonică și nu mănâncă pui la rotisor… Și carnețelul ei de dans a rămas necompletat.

* Guvernul a găsit soluția pentru scăderea numărului de bolnavi de COVID: aplică soluția de la gripa aviară.

* Dionisie: „Haidi, bre?! Chiar credeți că dacă le puneți oglinda în față, veți obține ceva? Că dacă le arătați ce greșeli de vorbire fac idolii lor, dacă le arătați că nu și-au respectat promisiunile, că fac aceleași greșeli ca și foștii pe care-i criticau, băieții se vor simți și-și vor cere scuze? Tot nu ați înțeles că tot circul a fost ca să-i pună pe-ai lor în frunte și-n rest nu-i mai interesează ?! Apropo, care e aria cercului? Cercul n-are arie, fraierilor!”

* Observ o oarecare ofuscare din partea anumitor persoane pentru că se cere demisia lui Vlăduț, după incendiul de la Balș. Că n-are treabă, că abia a venit, că alții sunt responsabili, că acolo era un director… Fascinant! Mai povestiți-mi o dată cum a fost găsit Ponta vinovat pentru Colectiv și ați ieșit în stradă ca să plece!…

* Îl întreb pe Dionisie:

– Ce zici de petiția asta cu interzicerea botezului?

– Zic doar că pe Vlăduț îl pasc vremuri grele…

* Și s-a ridicat Hans în scări și s-a uitat în jur și a văzut că în țările europene s-au deschis școlile. Și a văzut că e bine. Și a zis atunci să se deschidă și la noi, să fie bine, să nu fie rău. Hans, școlile din Europa nu s-au deschis, bre, că nu au fost închise. Numai noi, mai trotinetiști, am pus lacăt, că nu e bine să știe românul carte, că-i vin idei…