Ultrascurte

0
3

* După ce s-a aflat de decizia de renumărare a voturilor, Dionisie o sună pe madam primăreasa.

– Madam Clotilde, cum se spune la «iapă» în franceză?

– «Jument»…

– Dar la «șa»?

– «Selle». Mais pour quoi vous mă întrebați?

– Încercam să-mi dau seama cum se spune în franceză «Bate șaua ca să priceapă iapa»…

* -Domnule Dionisie, cum ați defini, pe scurt, anul 2020?

– Anul în care românii s-au pișat împotriva vântului.

– Dar anul 2021?

– Anul în care românii se întreabă de ce au pantalonii uzi …

* O tânără speranță a noii societăți a zis că fixativele sunt depășite și s-a dat pe păr cu un adeziv extrem de puternic. Evident, părul s-a năclăit tot și a rămas lipit. Duduia a ajuns la spital și a anunțat că dă în judecată firma care produce adezivul pentru că, deși avertizează ca produsul să nu fie folosit pe piele, ochi sau haine, nu a spus nimic de păr. Evident, faza s-a petrecut în SUA.Minunată lumea nouă!

* Un înțelept a spus odată: Trei sunt lucrurile care nu se pot vedea niciodată: urmă vulturului în aer, urma peștelui în apă și diplomă de studii a lui Vlăduț.

* Simabile, am dovezi elocvente cu ceea ce se întâmplă în coaliția pe care ai încropit-o și ce fac membrii ei pe la spatele dumitale, pe când dumneata ești preocupat de soarta națiunii și trudești spre binele nației. Dacă voiești a ți le da, sunt sigur că putem ajunge la o înțelegere reciproc avantajoasă. În cazul în care te interesează târgul, fă în așa fel încât să te vadă lumea, mâine la 4, pe pârtia de schi. Al dumitale, Zaharia Trahanache.

* Joc remi cu o inteligență artificială pe nume Jolie. Bă, frate, trișează roboata asta în draci!

* Le Monde: Cercetătoarea Nathalie Coutinet este întrebată de ce s-a mutat cercetarea și dezvoltarea farmaceutică în Statele Unite? Răspunsul ei nu mai are nevoie de comentarii: „Deoarece modelul de afaceri al industriei farmaceutice s-a schimbat de la un obiectiv de sănătate publică – dezvoltarea de medicamente pentru a trata cât mai multe boli și oameni posibil – la un obiectiv financiar – servind cel mai mare dividend posibil acționarilor săi”.

* New York Times cere înființarea Ministerului Adevărului: „Mai mulți experți cu care am vorbit au recomandat ca administrația Biden să creeze un grup de lucru între agenții pentru a combate dezinformarea și extremismul intern, care ar fi condus de ceva de genul «țar al realității»”, scrie editorialistul Kevin Roose.