Ultrascurte

0
4

* Dionisie: “Ba, până și UEFA a zis că sunteți idioți”. Asta apropo de scandalul cu arbitrul nostru acuzat de rasism. Nici nu începuse bine ancheta, că o seamă de români s-au și apucat să-i dea în cap lui Colțescu. Inclusiv Ministerul de Externe își turna deja cenușă în cap.

* Le Figaro spune că Google vă trebui să plătească 1,1 milioane de euro pentru că a acordat propriile sale stele hotelurilor franceze. În Franța, evaluarea hotelurilor este supravegheată de Atout France, o agenție aflată sub controlul statului. Sesizat de aceste practici de către Direcția Generală pentru Concurență, Consum și Controlul Fraudelor, Procurorul Republicii a deschis o ancheta și a acuzat Google de „practici comerciale înșelătoare”.

* Din nou Dionisie: Ba, aia care s-au omorât în Marea Revoluție Socialistă știau pentru ce se împușcă unii pe alții, că erau educați, citiseră, aveau convingeri… Ăștia de acu’ o să se omoare unii pe alții ca proștii, fară să știe de ce…

* Aflăm că un blogger ucrainean, care a obținut azil politic în UE, este acuzat de trădare și subminarea securității naționale pentru că ar fi discreditat politica de stat a țării. Anatoli Șari și-a făcut și partid – Partidul Șari – care a câștigat funcții de consilier la alegerile locale. Un alt cetățean pe nume Viktor Șari, a declarat că a fost obligat de serviciul de securitate să depună plângere în justiție pe motiv că partidul lui Anatoli Șari îi poarta numele. După declarație, Viktor Șari a fost blocat în trafic și bătut de mai mulți agenți ai serviciului de securitate, în uniformă. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere. Cam asta e cu democrația din Ucraina.

* Dionisie plagiază nici el nu mai știe de unde: Încălzirea globală a fost depășită ca efecte de prostirea globală…

* Apropo de încălzire, în SUA, valul de frig a înghețat turbinele eoliene și, în multe state, s-a întrerupt alimentarea cu energie electrica, sute de mii de oameni tremurând de frig. De aici se desprind două concluzii: bucureștenii par să fie un fel de americani și Greta a început să sughițe brusc…

* Dionisie e filosof: “Bă, să știi că exista două tipuri de oameni: cei care își dau geaca jos înainte să se așeze pe scaunul din restaurant și cei care se dezbracă după ce s-au așezat pe scaun”!