Ultrascurte

0
13

* Lunea trecută, DSP Bacău anunța că în comuna Hemeius rata de incidență este de 3,07 la mie. CJSU se întrunește imediat și decide că, de a doua zi, de marți, comuna întră în scenariul roșu: copiii învață de acasă. Anunțul este făcut oficial de Prefectură abia miercuri, când rata de incidență scăzuse deja la 2,91 la mie. Joi, rata era de 2,30 la mie și elevii din Hemeius învățau tot de acasă, când ar fi trebuit să fie în scenariul galben. Dar CJSU nu s-a întrunit cu aceeași viteză ca atunci când s-a anunțat că s-a depășit 3 la mie.

* Casa Albă impune o nouă taxă de testare COVID-19 de 170 de dolari reporterilor care doresc să acceseze aripa de vest, ceea ce criticii spun că este ultimul pas care restrânge acoperirea de presă a președintelui Biden. Administrația Biden a impus deja restricții radicale, inclusiv plafonarea la 80 a numărului de jurnalișți pre-aprobați care pot accede în Casă Albă într-o zi dată – fiecare dintre aceștia trebuie să susțină un test rapid COVID-19 înainte de ora 13:00.

* Candidata președintelui Biden la funcția de secretar adjunct pentru sănătate a refuzat să răspundă după ce a fost chestionată de senatorul Rand Paul la audierea de confirmare a Senatului despre la poziția ei cu privire la tranziția de gen a copiilor. Paul întrebat-o pe Levine: „Crezi că minorii sunt capabili să ia o decizie care să le schimbe viața, cum ar fi schimbarea sexului?” Levine, prima persoană transgender care a fost nominalizată pentru o funcție la nivel de cabinet, a evitat întrebarea, spunând că medicină transgender este un „domeniu foarte complex și nuanțat” și a adăugat că ar fi fericită să discute „detaliile” dacă va fi confirmată.

* Mai țineți minte toate motivaționalele alea cu “the power of one”, cu ăla care s-a pus în față tancului, cu cei care se ridicau împotriva asupritorului și-l făceau să îngenuncheze? Puteți să vi le brodați pe mască! O să vă ajute!

* Dionisie: «Bă, până acum, dacă-l vedeai pe unul că merge iarna cu geamul deschis la mașină, știai clar că ăla a fâsâit-o și aerisește. Acum, cu noile indicații de la comandantul acțiunii, nu știi dacă ăla nu cumva încearcă să scadă încărcătură virală din mașină…»

* Reuters zice că doi oficiali ai Comisiei Europene au estimat că aproximativ 400 de milioane de doze de vaccin „fantomă” au fost oferite la un preț de până la 3 miliarde de euro (3,67 miliarde de dolari). „Există o cantitate foarte mare”, a spus unul. „Nimeni nu are idee ce este de fapt în aceste flacoane … În cel mai bun caz nu funcționează, în cel mai rău caz este o problemă foarte gravă.”

* Vine Dionisie și zice:
– Bă, eu aș munci cu drag în folosul comunitățîi până la 70 de ani. Cu condiția să mă pună în plutonul de execuție care-i va împușca pe ăștia cu idei cretine.
– Da’ la 70 de ani îi mai nimerești, nu-ti tremură mâna?
– Da’ cine a spus că trebuie să moară din primul glonț?