Ultrascurte

* Financial Times a pus într-un tabel evoluția acțiunilor companiilor care produc mașini electrice. Când au finalizat au ajuns la o concluzie: „Companiile fără venituri și fără produse care să funcționeze au avut evaluări de mai multe miliarde de dolari, în timp ce producătorii de automobile din școala veche, cu vehicule electrice viabile precum Ford și General Motors, se luptau pentru a obține o evaluare la o singură cifră.” Concluzia e că întregul spațiu EV se prăbușește. Tesla a scăzut cu 11%, concurentul chinez Nio cu 13% și așa mai departe. În mai puțin de o luna s-a pierdut o valoare de 730 de miliarde de dolari.

* – Un’ te duci, bă?

– La pădure.

– Ce să faci?

– Să beau o cafea fără mască.

* Biden interzice exportul de articole de apărare către Rusia, Moscova „nedumerită” a dezvăluit că nu a mai primit arme din SUA de la al Doilea Război Mondial.

* Demiterea de către ministrul de Interne a șefilor de la IPJ Bacău și Poliția Onești e doar clasica manevră de pasat răspunderea. I-a demis ca să nu fie nevoit să demisioneze el. Că într-o țară normală, când ai evenimentul de la Onești, polițiștii acuzați de tortură, când mascații descind la adrese greșite, când se scurg informații din dosare răspunde și ministrul, pentru că nu e pus acolo numai să iasă la televizor și să-i amenințe pe ăia fără mască.

* Sunt curios cum de transferul a 40 de hectare de la stat (aflate în administrarea Romexpo) la privat (Camera de Comerț) este perfect constituțional, dar transferul de la stat (Guvern) la stat (Consiliul Județean) a Palatului Administrativ din Bacău nu a fost constituțional…

* – „Domnule Dionisie, și acum testul final: convingeți-mă să cumpăr acest stilou!”

Doamna director de la HR și-a scos frumosul stilou Parker cu penița de aur și i l-a înmânat intervievatului.

Dionisie luă stiloul, îl desfăcu, îl testă, apoi îl aruncă neglijent pe masă.

– „Doamnă, nici la dușmani nu aș vinde stiloul ăsta vechi, demodat, care are nevoie de o anume cerneală ca să scrie, care poate să vă curgă în buzunar și să vă murdărească un costum cu cerneală și, mai ales, care scrie îngrozitor. Dacă doriți un stilou modern, de încredere, care să scrie frumos, care se încarcă cu patroane sigilate, pe care îl puteți asorta cu poșeta sau cu pantofii, pentru că are mai multe capace colorate diferit, iată, vă pot oferi acest model. Vă dau două la preț de unul singur dacă-mi dați 200 de lei și stiloul ăsta vechi al dvs”.

După ce făcut tranzacția, Dionisie, ieșind din sediul firmei, se duse la librăria din cartier să-și refacă rezervă de stilouri „două la 10 lei”. Apoi luă ziarul și începu să caute anunțurile de angajare pentru „specialiști în vânzări”…

* Cristian Socol: „România are cea mai mare productivitate ajustată la salariu din UE! Astfel, un lucrător român are o productivitate de 2,52 euro pe oră la un cost de 1 euro pe oră, față de media UE de 1,75 euro / oră la un cost de 1 euro/oră. Simplu spus, un muncitor român din privat plătit cu 1 euro aduce valoare firmei de 2,52 euro, adică de 2,5 ori mai mult. Românii sunt cei mai productivi din UE relativ la suma de bani cu care este răsplatită muncă lor.”