Ultrascurte

0
7

* Un profesor de istorie din Franța a fost decapitat pe 16 octombrie 2020 de un tânăr cecen jihadist pentru că ar fi arătat elevilor săi caricaturile cu profetul Mohammed care au determinat asasinatele de la Charlie Hebdo. Ancheta a descoperit că toată afacerea a pornit de la minciunile unei adolescente de 13 ani. Aceasta a lipsit în ziua respectivă de la școală. Întrebată de tatăl său de ce a lipsit, ea a spus că a fost dată afară de la ore împreună cu ceilalți elevi musulmani pentru ca profesorul să arate caricaturile. Tatăl ei a povestit, indignat, pe Facebook acest lucru, povestea s-a inflamat până a ajuns la urechile tânărului asasin care a decis să-l pedepsească pe profesor.

* Nu degeaba am întrebat, acum câteva zile, cine era mandatat să dea ordinul de intervenție în cazul de la Onești. Aflăm că, după tragedia de la Caracal, în 2020, IGPR a emis o procedură care stabilea competență exclusivă de acțiune în astfel de situații a SIAS București. Șefii din poliția băcăuană ar fi cerut intervenția SIAS, dar Bucureștiul a refuzat. Apoi, după ce povestea a explodat, i-a demis pe șefii Poliției din Bacău pentru că nu au intervenit deși nu aveau cu ce interveni. Că l-au demis și pe șeful IPJ care se afla în ziua respectivă la înmormântarea mamei sale, deja e doar o altă ticăloșie în plus…

* Belarus – mortalitate COVID: 0,70%; Serbia: 0,94%; USA: 1,80%; Suedia: 1.89%; Israel: 1,17%. La nivel mondial: 2,2%. România: 2,52%.

* Mi-am luat de la un magazin de cartier două franzele proaspete. La ieșirea din magazin stătea un câine maidanez cu privire inteligentă, care părea că așteapta și el ceva. Am rupt un colț de pâine moale și i l-am întins. M-a privit cu un dispreț suveran și n-a făcut nici cel mai mic gest să apuce codrul de pâine…

* Autoritățile austriece au suspendat inoculările cu un lot de vaccin AstraZeneca COVID-19 ca măsură de precauție în timp ce investigau moartea unei persoane și boala alteia după vaccinare, a anunțat o agenție de sănătate.

* – Masca, bă!

– Ce?!

– Pune-ți, bă, masca pe mufarină!

– Da’, ce, bă, e Anul Nou, se umblă cu mascații?!