Ciocoii noi

0
9

Când băieții și fetele #rezist blocau străzi în toată România, forțele de ordine s-au purtat cu mănuși (excludem dramaticul miting de pe 10 august). Nu amenzi, nu intervenții în forță, doar rugăminți rostite cu jumătate de gură să se respecte legea. Evident, că nimănui nu i-a păsat de lege. Peste tot în țară erau ocupate străzile, piețele, se strigau lozinci, în disprețul total al legii. Acum, o parte dintre acei băieți și fete care blocau circulația prin orașele patriei au ajuns în funcții publice. Au la îndemână borcanul cu miere, și-au tras costume “nemțești”, au mașină la scară și salarii babane plătite din banii publici.

Acum le pute ideea de protest, de blocare a străzilor, de strigat lozinci. Nu mai vor să-și amintească de vremurile în care făceau aceleași lucruri. S-au ajuns! Și au chemat ispravnicii să-i amendeze pe netrebnicii care îndrăznesc acum să nu respecte legea și blochează drumuri și piețe. Scribălăii pe punctaje de partid îi înjură pe protestatari. Nu-s destul de parfumați, nu-s îmbrăcați cum trebuie, ba unii sunt naționaliști! Protestează pentru lucruri greșite, libertatea e nasoală, trebuie să facem doar ce ne dă voie Partidul. Să nu care cumva să deranjăm oamenii din conducerea de partid și de stat cu strigăte, lozinci și tulburări de stradă! Ei au nevoie de liniște, să se gândească la binele nostru, cum să ni-l mai ia, cum să ne mai lase fără un drept sub pretextul epidemiei.

În luni de zile de proteste #rezist în Bacău, n-am auzit să se fi dat amenzi pentru încălcarea Legii 61 privind ordinea publică. Într-o singură zi de proteste – luni – s-au dat 20 de amenzi in valoare de peste 7.000 de lei. Și încă un lucru care demonstrează – a câtă oară?! – dubla măsură: băieții și fetele, care înjurau Jandarmeria și cereau desființarea instituției după 10 august, cer acum intervenții dure la adresa protestatarilor. Ciocoii noi uită de unde au plecat…