Ultrascurte

* Dionisie: Regimul “burghezo-moșieresc” a crezut că cea mai deșteaptă formă de luptă împotriva stângii este să impună în Codul Penal crima de “uneltire împotriva ordinii sociale”. Ce să vezi, după ce au preluat comuniștii puterea, exact pe baza acestui paragraf i-au închis pe toți foștii politicieni de dreapta. Acum s-a declanșat teroarea internării la psihiatrie a contestatarilor. Ceva îmi spune că nu va dura mult și băieții ăștia care au “descoperit” găselnița vor beneficia chiar ei de ideea asta… Pentru că nimic nu-i veșnic. Nici pandemia, nici criza și nici guvernarea…

* Asemănarea dintre Putin și AUR? Și unul și altul au fost gonflați de adversari care au sfârșit prin a-și crede propria propagandă…

* Așa cum în «Fahrenheit 451» pompierii nu se mai ocupau cu stinsul incendiilor, ci cu incendiatul operelor de artă, polițiștii din ziua de azi nu mai fug după infractori, ci se ocupă de spart petreceri și verificat masca de pe figură… Dacă «Fahrenheit 451» este reprezentarea unui viitor distopic, ce este realitatea noastră?!

* Pentru că planul A – ignorarea – nu a reușit, băieții trec la planul B: acuzarea. Acum, pe bune, e absolut jenant să-i văd pe toți politrucii care au prins câte o ciosvârtă cățărați pe protestele #rezist – care și alea erau la fel de ilegale – cum se plâng de actualele proteste că-s ilegale.

* Nu e fascinant că băieții și fetele care blocau circulația la protestele #rezist de acum câțiva ani îi înjură pe cei care fac același lucru zilele astea?

* Dionisie: Ca să înțelegeți cum a involuat țara sub regimul fanariot, gândiți-vă numai cât s-a prostit poporul asta în numai două generații.

* Aș fi putut fi expert în sănătate publică… dar așa… sunt doar un terorist sanitar…

* Cilibi Moise, un evreu moldovean de acum două secole, ne-a lăsat mai multe cărți de aforisme. Nu știa să scrie, așa că le-a dictat direct tipografilor. Zice el că “am observat în excursiile mele că planul temnițelor este greșit; ar trebui să fie tavanurile mai înalte, să încapă și oamenii mari”. Sau: “Dumnezeu are două magazii, una cu minte și una cu bani; în cea cu minte are un păzitor și în cea cu bani n-are deloc – de aceea sunt mai mulți cu bani decât învățați”.