Când nu ai curajul să-ți recunoști greșelile

0
4

Un criminal este în stare să comită crimă după crimă doar pentru a scăpa de consecințele faptelor sale; el nu mai judecă clar, pe el nu-l mai interesează dimensiunea ororilor pe care le face, singura sa preocupare este să scape de pedeapsă. Guvernul nostru, ca multe altele, este incapabil să recunoască faptul că a exagerat cu măsurile luate împotriva așa-zisei pandemii și a omorât găina care făcea ouă de aur. Și pentru că nu poate recunoaște din cauza consecințelor politice, lungește pelteaua și ne bombardează cu alte și alte restricții. Dacă ar recunoaște că a exagerat, ar există consecințe inclusiv juridice pentru afacerile distruse, pentru viețile pierdute, pentru problemele psihice create.

Lumea ar putea chema Statul în justiție pentru măsurile luate. Măsuri exagerate și, în multe cazuri, inutile. Doar atât vă cer: să vă amintiți cum, în martie, anul trecut, când era lokdown, autoritățile ne spuneau să nu purtăm masca decât dacă suntem bolnavi, că masca e inutilă și așa mai departe. Azi, suntem obligați, sub amenințarea amenzilor sau chiar a cătușelor, să purtăm masca chiar și pe străzile pustii sau în parcuri. Ne mai amintim când asimptomaticii – în fapt, niște persoane sănătoase cărora testul PCR, cunoscut pentru erorile sale, le ieșise prost – erau internați cu forța și tratați cu medicamente extrem de puternice deși nu aveau nimic?! Că au interzis autopsiile ca să nu se vadă cauza decesului este una, dar, mai nou, se propune exonerarea medicilor de malpraxis în cazul COVID. O imunitate legală care să-i apere de pedepse pe medicii care nu sunt de specialitate medici infecționișți sau pneumologi dar au fost puși să trateze pacienții COVID.

Toate acestea se întâmplă în timp ce în Anglia autoritățile medicale au decis să trateze COVID-ul ca pe o gripă sezonieră. Fără lokdownuri, fără închiderea economiei. „Trebuie să găsim un echilibru care să îl mențină la un nivel scăzut, să reducă cât mai bine decesele, dar într-un mod pe care populația îl tolerează, prin contramăsuri medicale precum vaccinurile și, în timp util, medicamente, ceea ce înseamnă că puteți minimiza mortalitatea fără a maximiza impactul economic și social asupra concetățenilor noștri ”, a spus Chris Whitty, Directorul medical al Angliei (England’s chief medical officer). Premierul Boris Johnson a afirmat în repetate rânduri că foaia sa de parcurs pentru a părăsi blocajul va oferi o cale „prudentă, dar ireversibilă” către „recuperarea libertăților”. La noi mai sunt măști de vândut, medicamente scumpe, echipamente de protecție și, mai ales, sporuri de COVID extrem de convingătoare.