Ultrascurte

0
3

* În lumea celor care nu cuvânta există două tipuri de oameni cu care animalele, în general câinii, intră în contact: salvatorii și salvaționiștii. Salvatorii sunt acele persoane dedicate care dau cămașa de pe ele să salveze un cățel sau o pisică, iepure sau barză, care cotizează la ONG-urile ce dețin adăposturi, plătesc medicii veterinari să facă intervenții și așa mai departe. Pe ei îi vezi mai rar, pentru că nu prea ies în public. Salvaționiștii sunt ăia care caută pe net câteva poze cu căței jigariti, răniți, vai de mama lor și umplu rețelele sociale cu aceste imagini cerșind bani pentru a-i ajuta. Și se găsesc, slavă Domnului, suficiente persoane care să pună botu’ la vrăjeală. În general din Străinezia, că pe acolo sunt multe femei singure și cu prea mulți bani. Din timp în timp, salvaționiștii încearcă să se extindă. Să pună mâna pe câte un adăpost de stat. Pe care îl frăgezesc întâi bine în social media până când creează un val puternic de emoții. Următoarea mișcare după ce salvaționiștii pun mâna pe un adăpost de stat este să se conecteze la bugetul public. Dacă mai au și niște pile în Primărie, treaba e ca și rezolvată. Câinii o vor duce tot mai prost dar salvaționiștii vor avea buzunarele pline.

* Consul britanic în Țările Române, William Wilkinson scrie, la 1820, că domnitorii fanarioți nu reparau drumurile de frică să nu creadă Poarta că ar încerca să faciliteze trecerea trupelor străine dușmane otomanilor. Vi se pare cunoscuta ideea?

* Aș fi vrut să-i văd pe cei deranjați de prețurile de la restaurantul Parlamentului la fel de indignați și de prețurile de la restaurantul Parlamentului European, unde, mai mult decât la București, nici TVA nu se percepe, eurodeputații fiind scutiți de o așa mizerie…

* Așadar, doi pacienți de COVID care au ajuns la Spitalul Foișor au murit pentru că erau netransportabili dar eroii nu au ținut cont de asta. Al treilea a murit înainte să mai ajungă la spital. Alți trei pacienți au murit la unitatea mobilă ATI de la Victor Babeș pentru că s-a oprit oxigenul…Vedem un șablon aici?!

* După ce, anul trecut, rețelele sociale au cenzurat informațiile difuzate de NY Post despre informațiile găsite în laptopul lui Hunter Biden, zilelel trecute, articolul despre cum una dintre fondatoarele BLM și-a cumpărat o casă de 3,2 milioane de dolari nu a putut fi distribuit pe FB întrucât “încălca standardele comunității”.

* Bravii eroi au salvat un bătrân de 63 de ani de la un incendiu și l-au omorât în stradă pentru că era recalcitrant. Pitești, România.

* Hai s-o lăsăm mai moale cu mobilizarea, da?! Circulă pe net o fotografie cu un ordin de chemare a rezerviștilor la exerciții și antrenamente de mobilizare, ceea ce a determinat pe unii să țipe că, iată, se sună mobilizarea. Dacă v-ați uitat cu atenție la poză, ați fi observat că junele rezervist are 52 de ani (leat 1969) și e subofițer de Comunicații (specialiatatea militară 019). Din câte îmi amintesc eu, la război se cheamă infanteriștii de 20 de ani, nu telegrafiștii de 50…

* Bun așa! Guvernul a decis tăierea salariilor medicilor cu până la 48 % și a cadrelor didactice cu până la 20%. Sper că lumea e pe deplin mulțumită.