Eliminatorul

0
15

Domnul prim ministru, de la înălțimea funcției sale, a spus că există o categorie de cetățeni care trebuie eliminată. În general, colegii săi de ideologie au niște fixuri cu eliminarea unor categorii de persoane; de data asta i s-a cășunat pe cei care nu sunt extaziați de vaccinurile experimentale împotriva COVID. Acești indivizi, numiți de un alt țuțăr guvernamental “teroriști medicali”, vin și spun, cu argumente, că vaccinurile propuse de autorități nu sunt sigure, ba chiar ar putea fi periculoase. Prin urmare, trebuie eliminați. Domnul premier nu a mai detaliat modalitatea de eliminare a acestei categorii de cetățeni care, iată, și-a pierdut drepturile constituționale dintr-o singură trăsătură de condei. Poate îi pune la zid sau îi bagă la crematoriu, ca naziștii, poate îi trimite la canal, cum au procedat comuniștii, sau poate a găsit altă metodă de a-i elimina.

Problema rămâne. Oricum ai da-o, vaccinurile pe care ni le propun autoritățile sunt încă în faza de experiement. Nu și-au încheiat testele clinice. Abia peste doi ani, probabil se va întâmpla acest lucru. Până atunci avem niște medicamente experimentale care niciodată în istoria medicinii nu au fost obligatorii. Mai ales în condițiile în care producătorii nu-și asumă nici o răspundere. Când cumpărați o pâine, un laptop sau doar o cafea, producătorul și/sau vânzătorul vă garantează că produsul respectiv îndeplinește standardele de calitate. Nu e expirat, nu se va strica după două zile. În caz contrar, producătorul și / sau vânzătorul se obligă să vă despăgubească. Aceasta este garanția. Iar tu, cumpărător, îți exerciți dreptul (nu obligația) de a cumpăra sau nu un produs în deplină cunoștință de cauză. Cu vaccinurile experimentale anti-COVID, însă, lucrurile stau altfel. Producătorii au negociat clauze care-i exonerează de orice răspundere.

Am mai prezentat cazul din Franța, unde niște vaccinuri experimentale contra SARS, acum mai bine de zece ani, au lăsat mulți copii cu sechele grave iar Guvernul – care și-a asumat riscul în locul producătorului – nu a plătit nici acum despăgubirile. Și, atenție, nu am adus în discuție efectele secundare care au dus la îmbolnăviri și decese recunoscute în toată lumea, doar în România nu. Sunt țări care au retras anumite vaccinuri sau au restrâns categoriile de vârstă care se pot vaccina din aceste motive; noi încă folosim acele vaccinuri și ne mirăm când aflăm că mor oameni recent vaccinați sau se îmbolnăvesc de COVID înainte de rapel.