Ultrascurte

0
6

* Băieții de la Sarmalele reci au fost niște adevărați profeți când cântau, la începutul anilor ’90: “Ah ce frumos / Viitorul luminos / li se-arată celor idioți / Deci fii supus față de cel mai sus pus / Nu uita că țara te vrea prost!”.

* NY Post: Oamenii de știință din Israel au identificat șase cazuri într-un nou studiu al pacienților care au dezvoltat o erupție cutanată cunoscută sub numele de zona zoster după ce au primit vaccinul Pfizer, potrivit unui studiu din revista Rheumatology.

* De unde vine numele de “ciocoi”? În timpul fanarioților, numai boierii mari aveau dreptul să poarte bărbi lungi. Noii boierași, recent îmbogățiți și căftăniți, pentru că nu puteau să poarte barbă, își lăsau cioc. Și așa li s-a spus: “ciocoi”, adică purtători de cioc.

* Din Războiul de Independență: “La un moment dat, brigada lui Roznovanu bivuaca alături de brigada de cazaci a lui Tutulmin. Călărașii noștri se plângeau mereu că vecinii ruși nu cultivau cinstea și că veșnic le lipsea din echipament câte ceva. Într-o zi, lipsesc opt șei din escadronul lui [Arcadie] Șeptilici, care raportează lui Roznovanu, zicându-i că prea considerau soldații țarului averea noastră ca proprietate comună. Vedeți că și atunci rușii practicau un soi de comunism. Roznovanu îl repezi, zicându-i să facă și călărașii la fel. Zis și făcut. Ulterior, veni Tutulmin să se plângă că rușilor le lipseau treizeci de șei” (Radu R. Rosetti).

* Aproximativ 1.700 de oameni s-au confruntat cu temperaturile mici pentru a participa la coborârea în costume de baie în populara stațiune de schi Șeregheș (Шерегеш), din Siberia. Am văzut un video de acolo. Distanțare socială ioc iar măști… niciuna… Își permit, nu au o gașcă de speriați care să-i certe zi de zi… Pe Klaus, totuși, nu l-am văzut.

* Probabil ați văzut celebra fotografie cu elicopterul PUMA fără elice, pe remorca unui trailer, la o benzinărie. Toată lumea a hăhăit, a făcut mișto, nimeni nu s-a întrebat ce e cu epava. Elicopterul cu indicativul 82 a participat la misiunea ONU din Mali (știați că am avut o mică armată trimisă să se lupte prin Africa?). Unul dintre elicoptere, neasigurat în timpul unei furtuni, probabil acesta, a fost răsturnat de vânt și scos din uz.