Ultrascurte

0
3

* Jerusalem Post: “Aproximativ una din 100.000 de persoane care au primit vaccinul coronavirus Pfizer au suferit de miocardită – o inflamație a mușchiului inimii – a constatat un raport preliminar redactat de comitetul de experți însărcinat de Ministerul Sănătății să monitorizeze efectul secundar al inoculării, a raportat vineri Channel 12. Documentul a arătat că majoritatea cazurilor au fost raportate în rândul tinerilor în vârstă de 18-30 de ani. Un total de 62 de cazuri de miocardită au apărut până în prezent în Israel în timpul vaccinării, 56 dintre ele după a doua doză. În majoritatea cazurilor, pacienții au fost externați din spital în condiții bune. Cu toate acestea, două persoane – o femeie de 22 de ani și un bărbat de 35 de ani – au murit.”

* Dionisie: Moș Oscar a refuzat colectivizarea…

* Un locuitor din Volgograd, în vârstă de 76 de ani, s-a răzbunat pe autoritățile care l-au amendat pentru că nu a înregistrat în mod corespunzător o seră: s-a urcat în Volga sa din 1959 și intrat cu mașina în 12 dintre SUV-urile de lux din parcarea Primăriei. Toate mașinile au fost avariate, unele au fost răsturnate iar cel puțin patru mașini nu mai pot fi restaurate. Volga a scăpat doar cu bara de protecție lovită și aripile zdrențuite și asta numai după ce a fost blocată de un camion care a împins-o într-un zid.

* NY Post: Serviciul poștal al SUA desfășoară un program de supraveghere care urmărește postările americanilor de pe rețelele sociale – inclusiv cele despre protestele planificate de dreapta, a dezvăluit joi un raport. Așa-numitul Internet Covert Operations Program înrolează brațul de aplicare a legii al USPS pentru a vâna posturi „inflamatorii” – făcute de grupuri variind de la Proud Boys până la manifestanți care protestează împotriva restricțiilor covid, conform documentelor obținute de Yahoo News. Postările considerate amenințătoare sunt apoi trimise agențiilor de aplicare a legii federale, de stat și locale pentru a fi monitorizate.

* Pentru că alte soluții au dat greș, autoritățile au decis să folosească arma sonică împotriva covidului: Vor reîncepe să sune sirenele.

* Nu lăsăți pisicile să se uite la documentare despre păsări! Au tendința să încerce să le vâneze!

* E un usr-ist care ne anunță triumfător că legea repatrierii aurului a fost respinsă și aurul românesc a rămas în siguranță… la Londra. Domnu’, ce te rog, când încasezi leafa și celelalte câștiguri de prin comiții și comitete, dă-mi mie banii, să ți-i țin în siguranță!

* Charlie Stone, autor și jurnalist care a lucrat pentru BBC și la mai multe ziare naționale din Marea Britanie și mass-media internaționale: “Am fost șef, editor de știri, în mai multe ocazii nefericite. Și dacă am văzut o diplomă în «studii media» sau «studii de comunicare» pe CV-ul unui wannabe, cel mai probabil a ajuns direct în coș. Jurnalismul este o meserie, la fel ca tâmplăria. Am vrut să văd dovezi că acel candidat a câștigat experiență de lucru la un ziar local, a publicat despre o poveste reală. Genul ăla de lucru. Studiile media îi învață pe copii cum să-și facă griji cu privire la impactul unei povești în loc să găsească o poveste în primul rând și apoi să o susțină cu cercetări și să efectueze interviuri.”