Ultrascurte

* Ultimele alegeri dinainte de război (1937), descrise de Lucrețiu Pătrășcanu în cartea «Sub trei dictaturi»:

– Maghiarii, care mergeau, de obicei cu Guvernul, candidează pe liste proprii;

– Germanii votează cu «Totul pentru Țară» în urmă ordinelor venite de la Berlin;

– Apare pentru prima dată un partid evreiesc. Apariția acestuia este urmare a presiunii Guvernului asupra comunităților evreiești pentru a rupe voturile care s-ar fi dus la țărăniști;

– Partidul Comunist le cere simpatizanților să voteze cu țărăniștii.

* – Domnule Dionisie, ce credeți despre filosofii români contemporani?

– Domniță, filosofia este o treaba bună când se face cu stomacul plin.

– Ce vreți să spuneți?

– Vreau doar să spun că unii cânta și alții dansează după cum li se cântă.

– Chiar n-am înțeles ce vreți să spuneți…

– Înseamnă că până să puneți întrebări despre filosofie, ar trebui să continuați să întrebați despre vedete divorțate, înșelate sau expirate…

* Dacă fumezi cannabis înainte să omori pe cineva, aparent, nu mai răspunzi pentru faptele tale. Pe 14 aprilie, cea mai înaltă instanță a Franței a stabilit că Kobili Traore, un bărbat musulman în vârstă de 31 de ani, nu poate fi făcut responsabil pentru acțiunile sale din 7 aprilie 2017, când a bătut-o pe Sarah Halimi, vecina să evreică de 65 de ani, și apoi a aruncat-o din fereastră de la etajul trei, deoarece fumase cannabis înainte.

* 2020: Pașapoarte speciale pentru vaccinați ca să poată călători?! Nu, dom’le, astea-s conspirații!

2021: „Introducerea de către unele state ale UE a propriilor certificate de vaccinare anti-COVID-19 riscă să conducă la un mozaic de soluţii neunitare dacă cele 27 de state membre nu reuşesc să convină asupra unui sistem comun”, a declarat în faţa Parlamentului European comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders.

* Loredana scoate o piesă în care se bagă și niște maneliști. Piesa, slăbuță, aproape proastă. Dar, vai! În poză bagă capul generația „woke” care ne asasinează cu explicația că nu, respingem piesa nu pentru că e proastă, o respingem pentru că noi suntem rasiști. Hai că au apărut și la noi vlăstarele BLM-ului american. Ăia care pentru orice porcărie găsesc explicații rasiste. Matematica e rasistă, clasicii sunt rasiști, proiecția Mercator e rasistă, până și Legea Gravitației a ajuns să fie rasistă.