Ultrascurte

* – Domnule Dionisie, ce părere aveți despre renunțarea la masca în aer liber? Va bucurați de această măsură?
– Mă bucur, domnișoară, cum să nu mă bucur?!
– Și acum, după această măsură, îi vedeți mai bine pe politicieni?
– Cum să nu, domnișoară, că până acum, din cauza măștii, mi se aburea luneta…

* Zice Klaus: “la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie – 6 milioane, la 1 august – 7 milioane”. Pandemia se rezolva clasic românesc, ca pe vremea lui Ceaușescu, când se raportau superproducții la hectar. Oficial, cifrele de vaccinare se vor atinge. Pentru că e singura metodă să se închidă cercul și toată lumea să uite tâmpeniile lor.

* 2020: s-au raportat 26.106 decese, din care 227 de cazuri cu diagnostic principal Covid-19 identificat și 25.875 cu diagnostic secundar Covid-19. Deci, doar 0,86% Atât!

* – Domnule, v-am prins fără masca, trebuie să vă amendez!
– Domnule, îmi pare rău, dar în acest moment practic o activitate sportivă, și nu sunt obligat să port masca!
– Domnule, și ce sport practicați?
– Domnule, după cum vedeți, merg pe schiuri!
– Domnule, mă credeți prost? Unde vă sunt schiurile?
– Domnule, ești nebun? Cum să merg cu schiurile dacă nu mai e zăpadă?!

* Dionisie: De ce nu pot fi femeile preoți? Păi, credeți că și-ar spune o femeie toate secretele unei alte femei?!

* Zece oameni uciși în Belfast în timpul unei operațiuni a armatei britanice în 1971 erau civili nevinovați și neînarmați și nu reprezentau o amenințare pentru soldați, a constatat o anchetă în Irlanda de Nord. Masacrul de la Ballymurphy a avut loc cu un an înainte de celebra “duminică sângeroasă”, în care au fost împușcați 28 de civili neînarmați de către aceiași parasutisti ai Batalionului 1.

* PNRR-ul ăla care trebuia să ne aducă 80 de miliarde de euro în campania electorală dar din care au mai rămas vreo 25 se chinuie să se nască, fiind respins de vreo trei ori de UE. Pentru că ai noștri de la Guvern vor să-l facă numai ei, numai pentru politrucii lor și nici nu vor să audă de un vot al Parlamentului pe tema asta. Ca să le fie acceptat, băieții au promis să facă niște reforme împotriva salariaților, pensionarilor și să bage austeritate la kil, reforme pe care UE nu le-a cerut, dar dacă vor fi acceptate și nu vor fi făcute, UE va putea să taie fondurile.

* Dionisie: “Pe 15 mai a fost Ziua martirilor din temnițele comuniste. O intra și Lucrețiu Pătrășcanu în categoria asta sau sărbătoarea e numai pentru legionari?”