Cine are urechi de auzit… poate să vadă!

V-ați gândit, vreodată, că, poate, consecințele unor evenimente aparent disparate, nu sunt întâmplătoare? Că, poate, faptul că se întâmplă un lucru sau altul nu este rezultatul hazardului, ci al unui plan atent pus la punct?

De exemplu, faptul că în România toată economia care contează a ajuns în proprietatea unor entități aparținând unor state străine. Distribuția energiei, sistemul bancar, comerțul, producția de petrol, prelucrarea hodrocarburilor, comunicațiile și așa mai departe nu mai sunt controlate de companii care să aibă acționari cetățeni români. Nouă ni s-a spus că acest transfer s-a făcut absolut aleatoriu, pe baza legilor economiei de piață. Adică, alții au fost mai înțelepți, mai cu bani și au avut “norocul” să cumpere companiile din aceste sectoare. Doar că, începem să înțelegem, astăzi, că acest “noroc” n-a fost nici întâmplător și nici datorat inteligenței în afaceri a unor vizionari, ci a fost un joc subteran, rodul unor înțelegeri profund mafiote între anumite enități statale.

Rezultatul a fost că țara a “reușit” să piardă controlul pârghiilor economice și, mai apoi, cu voia unor organisme mai mult sau mai puțin guvernamentale, și pârghiile politice. N-are rost să mai detaliez, cunoaștem cu toții cum s-a produs schimbarea politică și ce forțe au fost implicate.

Dar ni s-a spus și încă ni se spune iar unii chiar cred că totul e doar jocul hazardului, al inteligenței politice. De “Intelligence” nu se pomenește.

Să trecem la alt capitol. Și vedem în ce hal a putut hazardul să facă în vreo 10-15 ani să se abată asupra noastră gripa aviară, gripa porcină, pesta porcină africană și alte boli care au avut drept consecință măcelărirea șeptelului național sau/și impunerea de interdicții asupra micilor producători. Și, pentru ca să fie coincidența și mai a dracului, ies acum așa-zișii activiști climatici, care, fără să aibă măcar o școală terminată, ne îndeamnă să trecem pe vegetale, pentru că producerea cărnii de animal e prea poluantă, bășinile vacilor concurând cu marile combinate chimice la producerea de noxe.
Sunt prea bătrân, prea hârșâit, prea trecut prin multe ca să mai pun botul la vrăjeala asta ieftină! Și n-am mai pomenit nimic de pandemia care este fără să fie declarată oficial.

Acum 30 de ani nu și-ar fi permis să facă chestiile astea. Nu așa, în văzul lumii. Astăzi își permit pentru că umanitatea a ajuns prea proastă să mai înțeleagă că 1+1=2.

Cel mai mult mă amuză trotinetiștii care au impresia că le știu pe toate și care mestecă grav toate prostiile băgate pe gât de ăștia. Bă, băieți, eu am mai văzut jocul asta. Știu cum se joacă și cum se supraviețuiește. Voi, care vă dați rotunzi că le știți pe toate și încercați să ne băgați mințile în cap, veți fi primele victime.