O țară fără griji

Ispravnicii județului umblă cu popi, polițiști și medici prin comunele cu zero bolnavi de COVID să convingă lumea să se vaccineze. Aleșii neamului își pun pe Facebook poze frumoase cum se trag cu bicla, cu promisiunea râurilor de lapte și miere care vor veni de la Bruxelles iar guvernanții se felicită pentru reușitele în campania de îndreptare a castravetelui și de lipire a geamurilor sparte.

Un val de optimism a umplut dintr-o dată țara, acoperind până și duhoarea gunoielor de pe trotuarele Bucureștiului, trotinetiștii se iau la întrecere cu șobolanii pe străzi iar presa cea liberă ne spune că trăim – pentru a câta oară? – în cea mai bună dintre lumile posibile, sub conducerea înțeleaptă a geniilor din fruntea țării. Meșter carmaciul, mândră corabia, noi să fim sănătoși, că la iarnă o să fim rupți în fund dar ne vom fuduli că avem cea mai mare creștere economică în timp ce vom mai trage câte o haină pe noi pentru că, așa cum ne-a spus domnul acela de la firma de gaze, trebuie să dăm temperatura mai jos ca să putem plăti factura. Factura pe gazul nostru românesc, vândut, însă, de companii străine, la prețuri occidentale.

Guvernul se împrumută la Bruxelles ca să ne facă țara verde și ecologică, să avem stații de încărcare electrică pe autostrăzi pentru mașini care costă de 3-4 ori cât una pe benzină, să avem «clouduri» în care să ne adăpostim informațiile, să renunțăm la cărbunele ieftin și să producem energie din instalații scumpe, ce mai, va da fericirea pentru noi și sfânta Greta Electrobicicleta ne va zâmbi și ne va anunța că trebuie să mâncăm iarbă și viermi, ca să ne scădem amprenta de codoi.

Pentru ca să dam înapoi aceste împrumuturi, se crește vârsta de pensionare astfel încât, ca să poți ieși la pensie cu vechimea completă, o să te angajezi încă de la școala generală. Dacă îți începi cariera de la grădiniță, o să te poți bucura chiar de 1-2 ani de pensie, înainte să-ți dai duhul. Dar vei fi fericit pentru că din pensia pe care n-ai reușit s-o papi se vor înfrupta băieții merituoși care s-au pensionat la 45 de ani. În definitiv, n-ai făcut pentru țară ce au făcut ei… Trebuie recompensați în vreun fel, nu-i așa?!

Are Lucrețiu Pătrășcanu o carte – Un veac de frământări sociale. Între 1821 și 1907, românii s-au revoltat întruna din cauză că erau furați mereu de autorități. De 20 de ani, de când s-a banalizat jaful, românii stau cuminți. Ei nu mai au nici o grijă, sunt pe mâini bune. Dorm liniștiți știind că alții le vor binele. Și nu se revoltă când le este luat. Somn ușor!