Ultrascurte

0
4

* Dublă măsură: O biserica ortodoxă din Bosnia și Herțegovina a fost demolată, zilele trecute, pentru că o parte a construcției – circa 10 mp – era pe proprietatea unei femei de 79 de ani, de religie musulmană. Biserica a fost construită în timpul războiului civil, când femeia se refugiase. Așadar, o femeie de aproape 80 de ani a ajuns până la CEDO ca să obțină demolarea unei biserici ortodoxe. În același timp, tot în Bosnia, sunt cel puțin șase moschei ridicate ilegal pe pământul sârbilor ortodocși, fără ca nimeni să ceară demolarea acestora. Putem merge și mai departe: Baza militară americană Camp Bondsteel din Kosovo a fost construită pe pământul sârbilor forțați să plece din provincie în urma atacurilor UCK, susținute de UE și NATO.

* Dionisie:
– Bă, tu știi cine face cea mai aprigă campanie pro-rusească în România?
– Sputnik? Russia Today? TASS?
– Americanii, bă!

* Toată lumea e mulțumită!: Ăștia parașutați nu fac nimic pentru că nu se pricep sau au alte directive dar dau vina pe “greaua moștenire”, spre satisfacția simpatizanților care-și văd, astfel, confirmate ideile inoculate în campanie.
Ăia care au pierdut sunt mulțumiți de ăștia care nu fac pentru că au posibilitatea să le transmită simpatizanților “V-am spus noi că nu vor face și veți avea de suferit? V-am spus!”.
Ăia care nu-s nici cu unii, nici cu alții au satisfacția că pot, din nou, să pună placa aia cu “aceeași mizerie”.
Toată lumea e mulțumită, doar că unii iau acuma cash-ul baban fără să livreze nimic pentru asta. Și ăștia-s cei mai mulțumiți.

* Arc peste timp: Primul volum din Operele lui Nicolae Bălcescu, îngrijit de Gheorghe Zane a fost publicat în 1940 la Fundația pentru literatură și artă «Regele Carol II». Ultimul volum al Operelor lui Bălcescu îngrijit de Gheorghe Zane a fost publicat în 1964 la Editura Academiei Republicii Populare Române.

* Jurnalista-eroină: Un reporter de radio a făcut totul pentru a obține un reportaj într-un club de swingeri de lângă Copenhaga când a întreținut relații sexuale cu un bărbat pe care îl intervieva. Louise Fischer, în vârstă de 26 de ani, poate fi auzită gemând în timpul actului sexual înregistrat, parte a unui segment de două minute care a fost difuzat la Radio 4 din Danemarca. „Nu am un iubit, ceea ce a făcut-o cu siguranță mult mai ușor”, a spus Fischer publicației germane Bild. „Mama crede că este amuzant și râde, tatăl meu a crezut că este foarte cool”.

* Pe coclauri, ca la colectivizare: RatA de incidență a ajuns în județul Bacău la 9 la 100.000. Adică ar fi vreo 63 de bolnavi în județ. În spitale fiind 30, rezultă că în restul de 94 de UAT-uri mai sunt 33 de pacienți cu COVID. Dar, hei! Purtați masca, spălați-va pe mâini 20 de secunde! Autoritățile umblă în continuare pe coclauri să convingă lumea de beneficiile vaccinării experimentale.