Tot nu-i bine!

Dacă nu e virusul, e criza climatică. Dacă nu e cu încălzirea globală, e cu drepturile femeilor din Afganistan. Dacă nu e cu Afganistan, e cu rasismul și cu opresiunea omului alb. Dacă nu e cu BLM și cu teoria crică a rasei, e cu “masculinitatea toxică”. Sau cu identitatea de gen. Oricum ai da-o, tot nu-i bine. Nimic din ceea ce facem nu e bine, trebuie să ne schimbăm ca să îndeplinim standardele morale și economice stabilite de…

Chiar așa, de cine sunt stabilite? Ce o îndreptățește pe Greta Thunberg, o tânără fără studii superioare, fără experiență, fără o pregătire de specialitate, să dea verdicte și să pună la colț zone întregi de pe mapamond pe motiv că nu fac ceea ce ar vrea ea să facă?! În SUA, oameni fără pregătire muzicală sunt puși directori speciali de Operă sau Filarmonică să decidă ce muzică se va cânta și cât la sută din muzicieni să fie de culoare. În “Convenția de la Istanbul” care, teoretic, se ocupă de protecția femeii se spune clar că, măsurileprin care se favorizează femeile în critereiile de selecție pentru un loc de muncă nu se vor considera discriminare la adresa bărbatului. Invers, da, ar fi discriminare și e interzis. Adică, dacă pentru un loc de muncă aplică o femeie și un bărbat, care primesc același punctaj la concurs, va trebui aleasă femeia, pentru că trebuie protejată. Deși tot aud de niște ani despre faptul că trebuie să existe drepturi egale.

Oricum ai da-o, te izbești de aceste noi norme moralo-economice. Dacă ar fi numai niște normative etice, ar mai fi cum ar mai fi, dar toate aceste noi schimbări care ne sunt impuse vin, la pachet, cu condiționări sau cu efecte economice. Cel mai vizibil este pachetul referitor la mediu. Efectele deja le simțim, chiar dacă nu se aplică decât foarte puțin la noi în țară. cel mai cunoscut efect este închiderea Terocentralei Mintia. La iarnă o să simțiți și efectele în buzunare.

În ceea ce privește problema afgană, e încă în discuție dar, cum am mai spus, deja ni se face pregătirea psihologică. Și nu aș fi fost atât de reticent dacă nu aș fi observat că aceia care se declara cei mai preocupați de soarta cetățenilor afgani sunt aceiași cu cei care încearcă să impună tot felul de concepte, de la ideologia de gen, trecând prin scandalul cu educația sexuală, până la clamarea schimbărilor climatice pentru a închide industria sau care au spus că gazele lacrimogene le-au schimbat ADN-ul.

Exact, ăia care țipă toată ziua să stați acasă dacă vă pasă, care mănâncă măști pe pâine și care va ceartă că nu va vaccinați în fiecare lună, sunt aceiași cu cei care, din goana trotinetei electrice, vă cer să primiți refugiați. Desigur, nu ne explică și cum îi vom primi în condițiile în care granița nu se mai poate trece fără pașaportul sanitar și nici din ce bani îi vom ține având în vedere că onoratul Guvern tocmai a anunțat că nu are fonduri pentru creșterea salariilor în educație și nici pentru creșterea pensiilor.