Teorii? Nu mai sunt…

0
17

După război, când s-au instaurat la Putere, comuniștii internaționaliști parașutați de Moscova la București au dat câteva stabilizări monetare cu care au rezolvat problema bogătașilor. Ideea era simplă: se schimbau banii, dar nu toți banii vechi se schimbau în raport de 1:1 cu banii noi. Ci doar o anumită suma. Proletarii și țăranii nu pierdeau mare lucru; cei care pierdeau erau cei care erau cât de cât mai înstăriți. Cu vreo două stabilizări din astea, s-a reușit nivelarea avuției pentru marea majoritate a românilor.

În aceste zile aflăm de noi și noi scumpiri la utilități. În special energia se scumpește aberant de mult și, mai ales, în mod cât se poate de artificial. Electricitatea, gazele, energia termică amenință să ne lase fără o lețcaie în buzunare. S-a schimbat ceva, justifică rata inflației o creștere atât de abruptă de preț? În nici un caz. Totul e adus din condei sau ca efect a altor decizii și acelea aduse din condei. Practic, pe baza unor decizii politice cu efect economic, prețul utilităților crește. Și antrenează un val de alte scumpiri care vor avea ca rezultat evaporarea economiilor populației.

Adică un efect similar celui produs de o stabilizare comunistă. Metoda e alta, efectul e același. Cum sunt prea mare ca să mai cred în Moș Crăciun, o să spun cât se poate de clar: nu e o întâmplare! Ceea ce se întâmplă nu este efectul pieței libere, a mâinii invizibile, a statului minimal ci, din contra, este efectul planificat și bine dozat al unei intervenții extreme în economie. Nu mai suntem copii, gata cu prostiile. Se adună prea multe coincidențe! Prea multe se schimbă și prea în detrimentul cetățeanului ca să mai spunem că așa s-au aliniat planetele, că o fi o problema punctuală, că “s-a întâmplat”!

Dacă o să deschidem ochii, o să vedem că suntem sub asediu din toate zonele. Ce legătură credeți că este între gripa aviară, pesta porcină africană, epidemia CORONA, pașapoartele de sănătate, scumpirea gazelor, închiderea termocentralelor și oprirea lucrărilor la hidrocentrale, agenda impunerii identității de gen? De toate acestea ni se spunea că sunt doar invenții, să nu ne temem, sunt baliverne. Mă uit în jur și văd că baza alimentară a României este controlată de câteva companii străine, că țăranul nu mai poate să crească porci și, uneori, nici găini, că mobilitatea cetățeanului este redusă drastic prin bariere sanitare sau reglementări legate de poluare, că independența energetică a devenit un vis și că se lucrează asiduu la modificarea structurii psihologice a românilor.

Parcă eram mai liniștiți când credeam că toate acestea suntdoar teorii ale conspirației…