Ultrascurte

* Galileo: “Pământul e rotund și se învârte în jurul Soarelui!”
Autoritățile: “Minciuni! Informați-vă numai din surse autorizate!”

* Un cetățean din Zalău a cerut Ministerului Sănătății lista studiilor și lucrărilor științifice în care se face dovadă izolării, purificării, analizei și descrierii biochimice a structurii proteice și a ARN-ului SARS Cov 2 varianta Delta. Ministerul Sănătății trimite solicitarea la Institutul Național de Sănătate care răspunde că nu are așa o lista dar dacă-l interesează, cetțeanul se poate documenta pe niște site-uri – OMS, CDC, Institutuk Koch…

* Dionisie: “Bre, da la a treia doză nu-ți trebuie și rapel?” Ce să-i răspund? O să vedem de Anul Nou!

* Liceenii din statul american Oregon nu mai trebuie să dovedească faptul că pot să citească, să scrie sau socotească pentru a absolvi. O lege, valabilă până în 2024, pune capăt examenelor de acest fel deoarece examenele sunt rasiste și studenții de culoare, indigeni, latino sunt discriminați de notele obținute. Sănătate și spor în ramură!

* Multe dintre Guvernele de după 1990 nu sunt rezultatul alegerilor, ci al unor înțelegeri oculte patronate de șeful statului. Din acest motiv nu au cum să aibă sprijin popular și se bazează doar pe srijinul acordat de președinte. Care, în loc să fie un mediator, se vrea jucător. Exact ca regele în antebelic și interbelic. În al doilea rând, structura guvernamentală actuală reflectă nu realitatea electorală, ci realitatea intereselor externe. Când miniștrii agreați de Franța se mișcă contra intereselor Germaniei, e clar că se duce naibii șandramaua.

* Care mai plângeți după vară și vă întrebați unde e încălzirea globală zilele acestea, fiți liniștiți; totul e cu un rost: ca să nu mai uitați iar de ziua lui George Bacovia.

* – Gigeeeeleeeee!
– Da, șefu, spuneți!…
– Adu-mi o pereche de pantaloni, că am făcut pe mine…
– Șefu… nasol. Nu au venit toate bagajele. S-au rătăcit pe Aeroport… Nu avem decât valiza cu boxeri…
– Dă-mi o pereche de boxeri și convoacă lumea la ședință.
-Acuma, șefu, acuma…
….
– Băieți, toată lumea pantalonii jos!
– Da, șefu…
– Și noi, fetele?
– Și voi! Ieșim în chiloți și spunem că sărbătorim Ziua Oxigenului. Sau Ziua Lejerității. Sau Ziua fără Pantaloni, na, că acu’ mi-a venit. Gata? Hai, să mergem!