Ultrascurte

0
5

Bursucii care ne explică doct toată ziua despre cum șoarecele își prinde capul în capcană pentru că nu înțelege de ce cașcavalul e gratis ne spun ceva despre faptul că ei își iau curentul pentru mașinile lor electrice absolut gratuit?

A reacționat vreun partid politic la mizeria cu statuia de la Sibiu? Nu?! Aceeași mizerie e peste tot.

O puștoaică născută la Toronto, cu un tată român și o mama chinezoaică, care locuiește la Londra, a învins la tenis o grecoaică din Barcelona.

La 1833, Charles Joseph Edmond de Bois-le-Comte, diplomat francez, ne spunea că fiecare familie de țărani moldoveni avea 4-5 boi, 2-3 cai și 14-15 oi. Peste numai 33 de ani, majoritatea țăranilor vor fi nevoiți să împrumute câțiva saci cu porumb de la boier, ca să nu moară de foame iarna, împrumut pe care unii îl vor putea restitui abia în 15 ani.

Dacă nu vă e clară ideea din paragraful de mai sus, gândiți-va ce vor face facturile dublate sau triplate la utilități, creșterea prețurilor și înghețarea salariilor/pensiilor în câțiva ani.
Părarea mea este ca să nu se aștepte de la mine să le plătesc datoriile făcute de ei. Dacă premierul semnează zi de zi noi împrumuturi, să și le asume pe persoană fizică. Desigur, părerea mea e doar a mea.

Am aflat că onor’ România educată tocmai a modificat câte ceva prin gramatică. Ce a modificat, mi-e greu să spun, pentru că nu înțeleg nimic din noua păsărească întocmită de niște indivizi care par să lucreze la normă, interesandu-i mai mult să lustruiască decât să ascută. Nu-i bai, acum o sumă de ani niște genii similare propuneau “peșinealergător” în loc de “tramvai” și “gâtlegău” în loc de “cravată”. Băieți, schimbați ce vreți voi, că la fel o să scriu și o să vorbesc. Ați băgat voi forma “nicio” în loc de “nici o”, că nu știau proștii să scrie corect, dar tot cum am învățat eu la școală scriu.

Apropo de schimbările gramaticale, ce înseamnă “desființarea diatezelor reflexivă și pasivă”? Nu vor mai putea fi folosite sau se vor folosi dar se vor numi altfel? În propoziția “Te-ai supărat ca măgaru’ pe sat” la ce diateză va fi verbul?