Când medicina devine o religie

0
5

Pe zi ce trece văd tot mai multe opinii ale unor persoane așa-zis avizate care ne ceartă pentru faptul că „nu credem” în virusul pandemiei. Medici, autorități administrative, organe de presă, rețele sociale, influenceri ne amenință cu Infernul bolii în cazul în care nu ne convertim la noua religie a momentului, nu ne botezăm prin vaccin și nu mărturisim în public sfintele taine ale pandemiei.

Dacă nu purtăm icoanele sfinților apostoli ai surselor oficiale și însemnele distinctive ale credinței întru Covid: masca și dezinfectantul.

Mai mult, evangheliștii noii religii ne aduc veșți despre câte un păgân care nu credea în COVID și care a sfârșit răpus de această boală. „Pocăiți-vă, ne spun ei, căci sfârșitul e aproape pentru cei care n-au acceptat vaccinul și n-au mărturisit dreapta credință”.

Despre cei vaccinați care au murit tot de COVID nu ni se spune nimic; noua religie are nevoie, totuși, de miracole, de ce să strice adevărul o știre?!

Abordarea de acest gen nu este nici nouă și nici originală. Nenumărate ideologii, folosofii, religii au sfârșit prin a deveni dogme; idei care ar fi putut transforma lumea au murit după ce au fost transformate în simple versete însoțitoare ale vreunei ceremonii, neînțelese nici de inițiați.

Când transformi știința în dogmă, rezultatul nu are cum să fie bun.

Dar până la urmă, ceea ce ni se prezintă drept „știință” nu este așa ceva; sau credeți că iluzionistii care scot iepuri din joben, monede din urechi sau panglici din gură se bazează pe știință?

Diferența dintre un om de știință și un prestidigitator este că omul de știință te lasă, chiar îți cere să-i verifici rezultatele muncii în vreme ce iluzionistul se bazează pe trucuri care au succes doar dacă ți se distrage atenția.

În acest moment, epidemia este demonstrată pe baza unor teste dovedite a fi inexacte, capabile să fie manipulate și la care CDC-ul american va renunța la finele acestui an. Dar elevi sunt trimiși acasă și se închid școli pe baza acestor teste. Oameni sunt trimiși la izolare, afaceri sunt afectate, localități sunt închise pe baza acestor teste.

Dar dacă le critici, dacă îți pui întrebări, dacă nu accepți ca viața să-ți fie distrusă de aceste teste, sar imediat noii inchizitori pe tine să te întrebe cum de-ți permiți să pui la îndoială dogma…