Ultrascurte

* Băieții ăștia n-au știut unde să se oprească, au umflat cifrele cât au putut și acum sunt nevoiți să umble la praguri. Bunăoară, cică se va scoate pragul de 6 la mie pentru închiderea școlilor, unitățile de învățământ urmând să funcționeze în continuare fără nici o spaimă…

* Pui usturoi și vin 4 sfinți. Sau, cu virgula necesară: Pui, usturoi și vin 4 sfinți (de la Niculițel – roșu sec).

* Ăștia din coaliție au aprobat un PNRR în care au scris ce au vrut ei și șefii lor de la Berlin și Paris. În principiu, PNRR e aprobat doar de PNL și USR PLUS. Ce se întâmplă, dacă vin la Putere alte formațiuni politice? Mai au obligația să respecte un PNRR care a fost discutat și aprobat doar de o mică parte a spectrului politic?

* Partea cea mai mișto la PNRR e că 99% nu se va implementa nimic. Vom rămâne și fără bani, și fără investiții dar, mai ales, nu vom apuca să împrumutăm banii, că ăia se dau mai încolo. La ce prostii au fost scrise în PNRR, e mai bine să fie îngropat și să-i fie pusă cruce.

* – „Daţi-mi o pârghie destul de lungă şi un punct de sprijin şi voi răsturna întreaga lume cu o singură mână”, a zis Arhimede.
– Aiurea, comenta Dionisie încă buimac, de sub plapumă. Mie să-mi dați o pușcă cu lunetă și voi răsturna regimul cu un singur deget…
– Ce regim?, l-am întrebat.
– Ăla alimentar, ce, ești prost?!
Cine să-l mai înțeleagă pe Dionisie zilele astea?!

* În Israel, pacienții care au trecut prin COVID vor trebui să se vaccineze pentru a primi pașaportul verde. Până acum, pacienții recuperați erau considerați protejați de COVID și erau eligibili pentru a primi un Green Pass chiar dacă nu fuseseră vaccinați.

* Nu sunt vaccinosceptic. Admit că există o pandemie de Coronavirus. Ce nu înțeleg este de ce în țările în care gradul de vaccinare a atins 60- 70 la sută din populația adultă – Norvegia, Irlanda, Israel, UK, SUA – se înregistrează cele mai multe cazuri de îmbolnăviri, mai multe decât la precedentele valuri, când nu era disponibil vaccinul. Înainte de a ni se cere să mergem încolonați către centrele de vaccinare, aș dori să ni se explice de ce în țările cele mai vaccinate au explodat cazurile de COVID!