Represiunea a devenit oficială. Cunoașteți consecințele?

0
20

Oficial, ne aflăm într-o perioadă în care autoritățile operează în deplină ilegalitate; toate, dar absolut toate măsurile luate contra „pandemiei” în baza stării de alertă sunt fără acoperire juridică, nu doar neconstituționale.

De vreme ce Guvernul a fost demis, un Guvern interimar NU are voie să adopte acte normative de genul celui prin care s-a prelungit starea de alertă. O stare de alertă care și așa era neconstituțională, deoarece cuprindea măsuri de limitare a drepturilor și libertăților cetățeneșți decise nu prin lege a Parlamentului, cum spune Constituția, ci prin acte emise de Guvern. Evident, așa-zisul „pașaport verde” este, în acest moment ilegal cerut de către autorități sau de chelneri ori vânzători. Dar nimeni nu prea spune acest lucru; toți politicienii, chiar și cei din opoziție au altele acum de făcut.

Starea de alertă fiind prelungită ilegal, toate măsurile luate în numele ei nu pot fi decât ilegale. Amenzile de 1,5 milioane de lei date în doar patru zile de către forțele de represiune la nivelul întregii țări sunt ilegale. 1,5 milioane! O mulțime de bănet încasat de un guvern aflat în mare criză financiară de la un popor aflat într-o și mai mare criză din cauza creșterilor de prețuri.

O să spună unii că nu contează, că situația excepțională cere măsuri excepționale. Dar de unde știm noi că situația este cu adevărat excepțională? Din comunicatele Grupului de Comunicare Strategică? De la DSP-urile care refuză să comunice informațiile de interes public? De la o presă care prezintă doar informațiile venite de la Guvern, nu și informațiile venite din cealaltă parte? De la unii care au decis că numai adevărul lor este adevăr, ceea ce spun alți medici nu este, și, prin urmare, trebuie să li se interzică dreptul de a contesta ce este de contestat?!

Știința cenzurată nu este știință, este ideologie. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum! Îndoiala este baza cunoașterii. Este și prima lecție de jurnalism, până la urmă! Nu poți interzice îndoiala doar pentru că-ți strică ție ploile; orice trebuie verificat și răsverificat. Dacă ești sincer și nu ai nimic de ascuns. Altfel… da, bagi pumnul în gură celor care nu spun ca tine.

Ceea ce nu trebuie să uite politicienii, indiferent de culoare, este că au mai existat unii care se credeau invincibili și au sfârșit sub ghilotină. Nu luați asta ca o amenințare, că nu am eu puterea de a duce astfel de amenințări la capăt; luați-o ca un avertisment a ceea ce s-ar putea întâmpla. „Ceea ce a mai fost, aceea va mai fi, şi ceea ce s-a întâmplat se va mai petrece, căci nu este nimic nou sub soare”, după cum spune Ecleziastul…