Un Guvern penal care aruncă vina pe popor

0
13

În mod clar, după adoptarea de către Guvern a restricțiilor „propuse” de CNSU, cei care au semnat actul întră sub incidența paragrafelor referitoare la abuzul în serviciu. Nu doar pentru că un Guvern demis a prelungit starea de alertă, nu doar pentru că a impus restricționarea unor drepturi în locul Parlamentului ci pentru că a adăugat la lege. Legea 55, care se referă la starea de alertă, nu cuprinde restricțiile inventate de CNSU și adoptate de Guvern.

Va urma haos? Evident că va urma. Rămâne de văzut dacă forțele de ordine vor accepta sau nu să pună în aplicare aceste măsuri neconstituționale și, până la urmă, ilegale. Dar de ce a fost nevoie ca Guvernul să ia o asemenea decizie? De ce se luptă Guvernul cu nevaccinații și-i consideră a fi singurii vinovați pentru această situație?

Pentru că Guvernul nu și-a făcut treaba! Pentru că Guvernul a preferat să lase pe unii șmecheri să facă bani în loc să se îngrijească de prevenire. Nu e vorba doar de spectacolele cu zeci de mii de oamni sau de congresul Partidului; e vorba, mai ales de faptul că guvernul nu a folosit metoda testării pentru a preveni explozia infecțiilor. A preferat să facă din testare o afacere pentru ca unii să câștige milioane de euro. Rezultatul este că prea multă lume nu s-a testat deoarece testul costa prea mult.

Guvernul a transformat toată campania de vaccinare într-o campanie de ură, ceea ce a declanșat reacții de împotrivire. Dar nu numai atât. Guvernul a folosit cifre greșite. A băgat în populația totală și milioanele de români aflați la muncă în străînătate; ca la alegeri. Rezultatul este că procentul oficial de vaccinare e de aproape 30 la sută, când, de fapt, ar fi cam pe la 50%

Guvernul a mizat doar pe vaccinare ca singură soluție împotriva pandemiei, în loc să pregătească lupta contra virusului pe etape: prevenire prin testare, tratament disponibil în farmacii pentru formele ușoare, tratament adecvat pentru formele ajunse la Urgențe. În loc de asta, a băgat spaima în cetățeni iar aceștia merg la spital abia în ultima clipă. Nu mai insistăm pe faptul că, spre deosebire de alte țări, la noi rata de mortalitate a celor care ajunge la ATI este extrem de ridicată.

Am vorbit de prea multe ori despre secretomania impusă informațiilor referitoare la cifrele COVID și despre manipularea informațiilor, așa că nu mai repet. Cât despre ideea milițienească de a deschide dosare penale celor care difuzează informații false, să înceapă întâi cu Grupul de Comunicare Strategică. Că episcopul ăla care a spus că vaccinurile-s expirate nu a făcut decât să preia informațiile guvernamentale care au anunțat că unui lot de vaccinuri i s-a prelungit, prin decizie administrativă, data de expirare.

Pentru acestea și pentru altele, Guvernul a ajuns, acum, să aplice măsuri ilegale și neconstituționale. Vor funcționa? Probabil că nu. Va forța vaccinarea? Probabil că da. Vaccinarea în masă va avea rezultate? Mai mult ca sigur că nu, pentru că e considerată a fi unica măsură de prevenție. Dar, să nu disperăm. În câteva săptămâni, valul 4 se va stinge și Guvernul va clama că asta se datorează măsurilor decise acum.

Ce nu le-a spus nimeni celor care au semnat HG-ul cu restricții este că tocmai și-au desenat o țintă mare pe frunte. Poate nu acum, poate nu la anul, dar, la un moment-dat își vor pierde protecția, vor călca pe bec sau nu vor fi făcând ceva ce li s-a cerut să facă. Atunci se va deszgropa, în buna tradiție românească, fapta și li se va face dosar pentru abuz în serviciu…