Ultrascurte

0
7

* După ce că prețul gazelor s-a dublat, băieții au făcut nu știu ce de au reușit să bage aer în instalații. În Buhuși a fost întrerupt de tot gazul, în Bacău, Mărgineni, Măgură, Hemeiuș, Traian și Letea Veche au fost zone întregi rămase fără gaze. Dacă FB mergea cu gaz, bacauanii erau acum în sevraj…

* – Unde mergi, mă, Janos?
– La bulgari, bre.
– Ce să faci acolo?
– Să negociez tratatul de bună vecinătate.
– Da’ voi nu vă învecinați cu Bulgaria…
– Noi nu. Dar ei… ar putea. N-ai văzut că în două războaie mondiale și în două războaie balcanice au încercat să ne devină vecini?!

* O să auziți știri despre cum zeci de avioane chinezeșți au zburat peste Zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului. Evident, o anumită parte a mass-media se va declara iritată de o astfel de „provocare”. „Zona de identificare a apărării aeriene” e un concept care nu are acoperire în tratatele internaționale. E o invenție a unora pentru a declara interesul asupra unor anumite zone asupra cărora nu au nici un drept. Nu se confundă cu spațiul aerian al unui stat nici cu apele teritoriale. Desigur, mulți nu știu acest lucru și pe asta se bazează manipulările media. În fapt, Zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului se extinde inclusiv asupra teritoriului național al Chinei. Chiar dacă avioanele chinezești nu pararesc teritoriul național, Taiwanul spune că i s-a încălcat zona de identificare a apărării aeriene (Air defense identification zone).

* De iei bere cu vaccin
Totul ți se pare-un chin
Dar vaccinul luat cu bere
Îți va provoca plăcere!

* Rog băieții de la Pandora Papers să-mi spună unde-s milioanele mele de euro, că eu nu mai țin minte unde le-am pus…

* – Domnu’ Cărtărescu, aveți un colet…
– De unde?
– Din Suedia!
– Aoleo, ăștia mi-au dat Premiul Nobel!
– Nu cred, domnu’, că e un colet mic, pare să fie doar o plăcuță…

* Două distinse doamne intelectuale, la magazin, mai aveau puțin și-i săreau în cap unui bărbat căruia POS-ul nu-i citea cardul. Ăla îi spunea vânzătoarei să cheme pe cineva de la IT să vadă care e problema, alea două care așteptau la coadă să-și ia de doi lei bomboane au sărit cu gura să lase coșul și să meargă un kilometru mai la vale să scoată bani de la bancomat ca să plătească, că nu e de vina magazinul că nu-i merge lui cardul. S-a dovedit că de vină era magazinul, l-au luat pe bărbat la altă casă și acolo i-au încasat banii fără probleme. Ce a fost mai mișto e că distinsele intelectuale, după ce au început să fie contrate de alți cumpărători, s-au gândit să țipe în gură mare că ăia care nu-s de acord cu ele sunt „spălați pe creier”.