Ultrascurte

* Conflictul vaccinați-nevaccinați este unul fals, întreținut doar de băieții de la butoane, care caută să bage cărbuni și să genereze isterie socială. În realitate, în societate nu există un conflict semnificativ; se vede acest lucru din pustietatea mall-urilor, restaurantelor, cafenelelor și a celolalte spații „neesențiale”. Dacă vaccinatii ar fi făcut injecțiile din convingere, eu cred că mallurile și crâșmele ar fi fost pline de supraoamenii cu certificat. Dar, în afară de o pojghiță subțire de oameni extrem de încrezători că tot ce zboară se mănâncă, restul s-au vaccinat cedând șantajului autorităților. Iar a se înghesui acum în centrele comerciale sau la restaurante ar însemna să valideze acest șantaj.

* După ce a tras mâța de coadă câteva saptămâni, Auchan Bacău a luat model de la Cora și a creat culoar special pentru nevaccinați. Mi-e teamă că e cam târziu.

* O primărie din Danemarca a cheltuit echivalentul a 150.000 de dolari ca să curețe de gunoaie de două ori pe săptămâna o plajă. După fiecare curățare, gunoiul era aruncat în ocean.

* Telegraph ne povestește cum parizienii preferă să părăsească orașul, care a început să sufere din cauza ideilor aplicate de municipalitatea condusă de o alianță între stânga și verzi. „«Orașul a devenit un coș de gunoi», a spus Stéphane Bern pentru popularul tabloid Le Parisien în această săptămână. „Mobilierul stradal emblematic, de la bănci la chioșcuri până la balustrade din fier forjat, este înlocuit cu piese moderne urâte. Stéphane Bern a prezentat concursul Eurovision și balurile debutantelor și a fost numit de președintele Macron (un mare fan) șef al unei misiuni neplătite de catalogare a monumentelor istorice franceze care au nevoie urgent de reparații. „Nu am văzut niciodată atât de mulți copaci tăiați, atât de multe straturi de flori distruse. Cum te poți preface că orașul construiește noi «cartiere ecologice» când asta începe cu doborârea tuturor copacilor? Orașul este zgomotos, murdar, violent; străzile și trotuarele sunt pline de gropi; monumentele istorice sunt vândute unor interese comerciale.”

* Întrebare de logică: Dacă vaccinurile sunt sigure, de ce se pregătesc doze de adrenalină pentru copii?