Ultrascurte

0
2

* Cam 100.000 de copii testați, 86 depistați pozitiv, din care confirmați cu testul PCR doar 16. 20 de milioane de euro bine cheltuite de Guvern…

* Vaccinarea obligatorie trebuie să respecte întotdeauna drepturile omului, iar vaccinarea forțată nu poate fi niciodată acceptabilă, a avertizat Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului. Austria și Germania spun că știu ele mai bine cum stă treaba.

* Reuters anunță cea mai ridicată rată a inflației din ultimele două decenii în Polonia, cea mai ridicată din ultimii 13 ani în Republica Cehă și România și cea mai ridicată din ultimii 14 ani în Ungaria. Cum îndrăznește?! Nouă ne-a zis Cîțu altceva!

* Franța interzice dansatul în baruri și restaurante pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Avem așa: fețele acoperite, fără dansuri, restricții de circulație, manifestații interzise… S-a mutat Arabia Saudită în Europa?!

* Fostul premier Adrian Năstase a fost reabilitat de ICCJ, putând să aleagă și să fie ales, prilej pentru o mulțime de «pafaristi» să decreteze că Justiția s-a dus, că s-au trădat nobilele idealuri anticorupției și așa mai departe… Reabilitarea nu înseamnă că acele condamnări (cu cântec, e drept) au fost anulate. Reabilitarea este o instituție prevăzută de Codul Penal aplicabilă tuturor cetățenilor după trecerea anumitor termene. Adică, dacă au trecut X ani (în funcție de durata condamnării) și persoană nu a mai primit nici o condamnare, se anulează consecințele, adică, în acest caz, se ridică restricțiile de a candida sau de a vota.

* Bătălia de la Dien Bien Phu, din 1954, a consfințit sfârșitul dominației franceze în Vietnam. Ce e fascinant la bătălia asta în care francezii au fost, pur și simplu zdrobiți, este faptul că, deși știau că vor pierde, comandanții trimiteau în continuare trupe până au epuizat și ultimele rezerve, până au trimis inclusiv soldați neinstruiti luați de la serviciile din spatele frontului. Francezii au realizat, în 1992, un film, numit chiar așa – Dien Bien Phu. Regizorul filmului a participat la bătălie, fiind cameraman al Armatei franceze. Fiul său i-a jucat rolul. Urmăriți filmul, pentru că merită!

* Probabil ați aflat de la televizor că la Tg. Ocna s-a cântat, de 1 decembrie, Imnul RSR. Așa este când treci pe la școală doar că să-ți iei alocația. Altfel, cei care au redactat știrile ar fi aflat că Tricolorul, compus de Ciprian Porumbescu, are 4 seturi de versuri, 3 scrise pentru perioada cât a fost imn de stat și unul, cel original, care nu are nici o treaba cu regimul comunist. Ei, bine, la Tg Ocna, la întâmpinarea tricolorului, această versiune a fost cântată.