Cum se construiește un fals de presă

Un jurnalist care reclamă că a fost sechestrat deși a fost doar dat afară dintr-o casă nu e jurnalist ci doar propagandist.

Ok, toată lumea a aflat de incidentul cu senatoarea și jurnaliștii italieni. Am aflat că a existat, dar unii am aflat într-un fel, alții, în alt fel. Noi, de exemplu, aici, la fața locului am aflat că o echipa de jurnaliști italieni a vrut să facă un interviu cu o senatoare româncă. Din prevedere, având în vedere faptul că jurnalistă italiană respectivă este cunoscută pentru lipsa de imparțialitate și pentru faptul că sprijină pe față tabăra vaccinista, s-a propus varianta cu întrebări formulate dinainte. S-au stabilit de comun acord întrebările, dar, în timpul interviului, jurnalistă decide să pună alte întrebări.

Aici e nevoie de niște clarificarie etice:

Dacă stabileșți întrebările dinainte și, în timpul interviului decizi să le schimbi, se cheamă că ai încălcat înțelegerea. Nu trebuie să te miri dacă intervievatul refuză să mai discute cu ține.
Dacă ești pe o proprietate particulară și ți se cere să pleci, o faci, fără discuții. Nu te dai cocoș, nu te oțărăști decât dacă ai venit special pentru scandal, caz în care ajungem la concluzia de mai sus.
Regulile astea se aplică tuturor, fără discriminare.

Noi știm că, în momentul în care s-au avansat alte întrebări decât cele stabilite, senatoarea a întrerupt interviul și a cerut jurnaliștilor să plece, aceștia n-au vrut, a fost chemată poliția și a ieșit scandalul.

În presa italiană, însă, am înțeles că altele sunt datele prezentate: echipa de jurnalișți a fost sechestrată ore în șir și numai intervenția Ambasadei Italiei și a Poliției i-a salvat. Mai mult, premierul nostru militar iese cu un comunicat în care deplânge modul în care au fost tratați jurnaliștii și o acuză pe senatoare.

Acum, să ne înțelegem clar. Indiferent despre cine este vorba și ce simpatii/antipatii avem, senatoarea se afla pe proprietatea sa privată. Le-a cerut ălora să plece, ăia n-au vrut, ba au făcut și scandal. Când premierul țării vede lucrurile altfel și mai bălmajește și scuze, nu-ți vine să te întrebi de ce nu avem o banană pe stema?

De ce a fost nevoie de acest scandal, de ce o echipa italiană vine la București ca să caute nod în papură? Unii spun că se pregătește o nouă șarjă de țapi ispășitori. Românii fiind cei mai nevaccinati, ei trebuie să fie de vină pentru infectarile masive care au cuprins Europa. Că doar nu e prima dată când românii sunt găsiți vinovații de serviciu.