Mai avem Constituție?

0
9

Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) zice că coruptu’ poate fi băgat la beci cu încălcarea legii dacă în acest fel se evita crearea unui risc sistematic de impunitate și că Curtea Constituțională a României n-are voie să se amestece.

E vorba de celebrele cazuri de completuri „dirijate” să judece anumite persoane. Deși trebuiau trase la sorți, acest lucru nu s-a întâmplat și s-a încălcat legea. CCR a zis că dacă s-a încălcat legea așa, condamnarea nu e valabilă, dar CJUE a zis acum că CCR n-are voie să se pronunțe pe spețe de corupție care privesc afacerile europene. Sau cam așa s-a înțeles.

Aici avem o problemă majoră. Poate că unele acte normative europene să fie mai presus de legislația primară a României. Dar nici o autoritate europeană nu poate să emită un act care să contrazică Curtea Constituțională a României. Pentru că nici un act european nu poate fi peste Constituția României.

Dacă această situație va rămâne așa, pur și simplu înseamnă că România nu mai are Constituție și orice organism al UE poate să decidă absolut orice pe teritoriul românesc. Țara evoluează, deci, la un statut de colonie oficială, recunoscută și asumată.
Și atunci la ce mai bun să facem alegeri, la ce să ne mai batem capul dacă tot hotărăsc alții pentru noi?!

Sunt curios cum va reacționa CCR. Că în Germania și Polonia am văzut ce s-a întâmplat.