Ultrascurte

0
13

* După statistica oficială, județul Bacău a pierdut, din 1990 până azi doar 21.400 de locuitori. Chiar dacă noi știm că sunt zeci de mii de români plecați la muncă în străinătate, oficial asta este cifra. De asta se ține cont la alegeri, de la stabilirea numărului de parlamentari și a numărului de alegători până la numărul buletinelor de vot tipărite. Dar tot statistica oficială ne spune că din 1990 până acum au dispărut peste 130.000 de salariați. Așadar, de aici ar trebui plecat când mai vrem să aproximăm numărul real al locuitorilor.

* „Elitele” au ținut România în subdezvoltare 200 de ani, elitele au transformat țărănimea în iobăgime, elitele s-au împotrivit reformei agrare, elitele au scos țăranii la muncă cu Armata pe moșiile boierești (decizie a Parlamentului imediat după alungarea lui Cuza), elitele au ținut prețurile mici ale mâinii de lucru și au pus bariere dezvoltării industriale. Iar când elitele au decis să facă industrie românească, au pus bariere vamale pentru ca industria să poată ține prețurile cât mai sus. S-au descurcat atât de bine elitele noastre, că în interbelic până și în URSS PIB-ul per capita era mai mare decât în România și rușii trecuseră printr-un război mondial și prin unul civil.

* Să presupunem că într-o țară, dintr-un anumit motiv, nu mai există alimente decât pentru supraviețuirea a jumătate din populație până în momentul în care s-ar putea reaproviziona. În paranteză, un astfel de scenariu a fost exploatat într-un episod Star Trek. Așadar, autoritățile au de ales: ori moare toată lumea de foame, ori supraviețuiește jumătate din populație. Dacă ar alege să lase să moară de foame jumătate din populație, credeți că vreun tribunal din lumea civilizată îi va disculpa de acuzațiile de crimă împotriva umanității? Și acum ajungem la subiect: ați auzit, probabil, de mașinile autonome, care se conduc singure și nu au nevoie de șofer. Ei, bine, în softul acestora sunt cuprinse și instrucțiuni referitoare la ceea ce va trebui să facă mașina în diferite ipostaze. De exemplu, când va fi în situația de a lovi ori o persoană în vârstă, ori un copil. Și programatorul va decide pe cine va alege mașina să omoare. Întrebare: ce anume îi dă dreptul programatorului să aleagă? Nu cumva suntem în situația de la început? Cine va răspunde pentru decizia mașinii?

* Circulă pe Internet fotografia unei tidule a Ministerului Sănătății din Italia referitor la cazul unei persoane care ar fi decedat în urma vaccinului iar familia a dat statul în judecată. Conform hârtiei oficiale, statul nu e dator cu nici o despăgubire deoarece vaccinul NU ESTE OBLIGATORIU. Asta ca să știm cum stăm.

*Când UE a primit România, a primit-o cu Constituția de azi, bună-rea; n-a zis că trebuie schimbată. Acum, șefa reprezentanței CE în România ne spune că România trebuie să-și schimbe Constituția că să se supună deciziilor CJUE. N-am fost atent, ce s-a schimbat de la momentul aderării noastre la UE? Am aprobat noi vreun nou tratat care să dea voie UE să ne schimbe Constituția? Pentru că dacă e necesară schimbarea Constituției pentru a ne supune deciziei CJUE înseamnă pur și simplu că decizia CJUE nu are acoperire constituțională în România.