Și-n 1907 s-a respectat legea

0
3

Pe măsură ce cifrele din lumea „civilizată” demontează argumentația cum că injectarea te scapă de boală, un nou argument începe să fie folosit de apologeții obligativității inoculării unor medicamente aflate încă în faza de testare: Dacă așa spune legea, trebuie să te supui. Cum ar veni, regulile odată decretate, trebuie respectate fie că-ți convine, fie că nu și, mai ales, fără să te mai preocupe dacă acele reguli au în spatele lor niște argumente.

Trebuie să te vaccinezi pentru că așa e regula, trebuie să-ți iei certificatul verde, pentru că așa spune actul normativ, n-ai voie fără masca pe stradă pentru că astea sunt normele.

De fiecare dată când aud argumentul acesta, îmi amintesc de militarii condamnați pentru că în decembrie 1989 au respectat și aplicat legea. Cei care au ieșit în stradă atunci ar trebui, conform narativului de mai sus, să fie condamnați pentru că, iată, nu au respectat regulile. Dacă se respecta legea, România trebuia să fie, astăzi, în continuare, stat comunist.

Dar, nu e singurul caz. Și la 1907 când Armata a fost trimisă să tragă cu tunul în țărani s-a respectat, cu scrupulozitate, legea. Chiar și când, după reprimarea răscoalei, s-au format patrule care împușcau țăranii pe câmp, s-a respectat întocmai ordinul primit. Și în 1929, la Lupeni, când minerii au declanșat grevă și Armata a fost trimisă să-i împuște, și atunci s-a respectat legea. Chiar și atunci când morții au fost îngropați sub amenințarea soldaților cu baionata la armă ca să nu se revolte văduvele, s-a respectat întocmai ordinul primit. Și în 1940, când evreii din Iași au fost încărcați în trenurile morții, și atunci s-a respectat ordinul.

Mai mult, s-a respectat ordinul și când Guvernul ne-a spus că nu e nevoie de mască, la începutul anului 2020, și când ne-a spus că e obligatorie peste tot. În unele țări se respectă regula care spune că ești vaccinat recunoscut doar cu 4 injecții, în altele se respectă regula cu 3 injecții și, în altele, regula cu doar două injecții. Dar toate sunt reguli clare și ferme și trebuie respectate.

Vineri, regula era că poți să porți pe față orice „acoperitoare facială de purtat în colectivitate”. De sâmbătă nu mai e valabilă regula, trebuie numai măști chirurgicale, sau FPP2. Dar am fost invitați ferm să respectăm și regulă de dinainte și pe asta de acum. Și să nu cumva să îndrăznim să punem la îndoială regulile!

La adăpostul regulilor impuse arbitrar, unii vă fură de nu va vedeți. Dar voi o ardeți, în continuare, cu regula-n gură, fericiți că sunteți neam de ubermensch și puteți lapida, deocamdată numai moral, suboamenii care nu vor să respecte niște reguli tâmpite.