Încă trei

0
3

* Care ați muscat fenta cu „facturile greșite” la gaze?! Nu e, bre, nici o factură greșită. Astea sunt noile prețuri, n-o mai dați după cireș… Și ca să vă mai destram încă o legendă, nu rușii au mărit prețul la gaze, că România nu cumpără direct de la ruși, că i-a zis UE că nu e bine așa, trebuie să cumpere de la nemți gazele rusești. În anii ’80, când cu a două criză a petrolului, în România începuseră să se vândă bine sobele cu motorină. Mi-e teamă că nu se mai găsesc. Și chiar dacă s-ar găsi nu ar fi rentabile. Și ar fi și interzise pe motiv de Greta Trotineta. Singura soluție, mai puneți o haină pe voi, mai luați o mâță-n brațe, și căutați țuică de prună, cat s-o mai găsi. Nu ca s-o beți, ci ca să vă faceți frecție. La piciorul de lemn cu care ați gândit când ați cerut liberalizarea pieței…

* A ieșit USR cu niște cifre. Cică Drulă a făcut modernizarea căii ferate Buzău-Făurei cu 12 milioane de euro iar ăștilalții urmează să facă firul Făurei – Buzău cu 200 de milioane și de aici o mulțime de discuții. Ca de obicei, băieții de la USR confundă noțiunile și amestecă cifrele. Ce a făcut Drulă a fost lucrare de mentenanță: s-au schimbat șinele și pietrișul ca să aducă viteză maximă înapoi la 120 km/h. Ce intenționează ceilalți să facă se numește modernizare care va permite maximul de 160 de km/h. Modernizarea va introduce sistemul european unic de semnalizare și control al vitezei ERTMS, condiție la modernizarea pe fonduri europene. Mai sunt condiții referitoare la lungimea minimă a liniilor în stații, sarcina minimă pe osie, construcția de peroane noi, înalte, pasaje de acces la acestea, schimbarea stâlpilor, semnalizare nouă, înlocuirea fundației căii ferate plus încă vreo câteva chestii la care nu mă pricep, așa că n-are rost să le amintesc. Deci, nu e același lucru pe care l-a făcut Drula.

* Pentru că Hitman’s Bodyguard nu a fost destul de praf, au făcut și partea a doua, Hitman’s Wife’s Bodyguard. Un Ryan Reynolds extrem de enervant (bine, fața îl ajută foarte mult în sensul ăsta), un Samuel L. Jackson cam penibil și o Salma Hayek mahalagioaică de-a binelea. Prima parte a costat 30 de milioane USD și și-a scos banii de câteva ori. Partea a doua a costat 70 de milioane USD și, în câteva luni și-a acoperit investiția, să vedem dacă va face profit. Bine, în partea a două îl bagă și pe Morgan Freeman, probabil pentru că – nu-i așa – Europa e plină de afro-americani care au vilă și cramă în Toscana… Partea mișto în al doilea film este că ai parte și de niște chestii. De pildă, Grecia, fiind umilită de UE care i-a impus sancțiuni economice, niște greci îl răpesc pe „șeful UE”, care anunță încă un an de sancțiuni, și-l execută.