Unde-i valul?

0
6

Băieții au calculat în felul următor: «Românii fac Revelionul, se întâlnesc, beau, se pupă și se infectează în masă, apoi, după două săptămâni, cât durează incubația virusului, o să explodeze valul 5. Deci, cam pe 15 ianuarie o să avem țara închisă, spitalele pline, jale și lacrimi». Așa că, preventiv, au mai dat încă o hotărâre ilegală prin care s-a decis obligativitatea aplicării măștii pe mufarină la ieșirea din casă.

Numai că, iată, a trecut 15 ianuarie, valul 5 nu știm unde se află. În ciuda unor eforturi evidente ale autorităților, care au făcut teste peste teste ca să scoată infectați din joben, spitalele sunt relativ bine, secțiile de ATI – mai mult goale – iar românii se încăpățânează să nu se conformeze ucazului oficial de a cădea la pat.

Desigur, autoritățile ne anunță infectări masive; ultimele zile au fost destul de interesante sub aspectul numărului de noi infectați. Dar, deși cifrele infectărilor sunt relativ mari, în spitale, după cum spuneam, ajung foarte puțini oameni.

Între timp, în lume, se văd primele semne ale trezirii. Marea Britanie renunță la unele restricții; în Turcia, Justiția a obligat Guvernul să renunțe la aproape toate restricțiile iar Amnesty Internațional a scos capul și „recomandă” să nu mai fie discriminați nevaccinații.

Toate, pe fondul a foarte numeroase demonstrații de protest față de restricții în toată lumea, mai ales în Occidentul supervaccinat și superinfectat. Demonstrații pe care nu o să le vedeți la televizor.

Este posibil, ca pe fondul unei abrupte căderi economice, pandemia să se termine mai repede decât s-a prevăzut. Rămâne de văzut și cum vor reacționa mulțimile și cum vor sfârși geniile apocaliptice care au menținut psihoza, care au călcat în picioare drepturile și libertățile cetățenești în numele luptei cu virusul, care au cenzurat adevărații oameni de știință și care – unii – s-au îmbogățit nesimțit de mult pe seama milioanelor de oameni incapabili să înțeleagă ce li se întâmplă.