Câteva idei pentru trotinetiștii războinici

0
11

S-a bulversat netul de atâția trotinetiști curajoși care se arată dispuși să se ducă în linia întâi ca să se lupte pentru dreptul Ucrainei de a interzice limba română din școlile din Bucovina. Așa că Dionisie a pregătit o scurta prezentare a situației:

– Arma de baza este, încă, AKM. O armă bună în principiu, dar care are obiceiuri proaste. Cum ar fisă-ți deznoade bârnăul, dacă ai impresia că eșți în CounterStrike.

– Apropo de CounterStrike, nu ai AIM să dai headshot și nici WALL să tragi prin ziduri în inamic. Trebuie să ochesti prin niște mecanisme dificile (foița inaltatorului și cuiul cătării) și să tragi, estimând distanța și viteza țintei.

– Ținta are prostul obicei să tragă și ea, așa că trebuie să fereșți capul ca să nu… ai înțeles ideea.

– Pe front nu ai Glovo sau FoodPanda. O să fii bucuros dacă o să ai o conservă expirată s-o împărți cu câțiva camarazi. Mâncare caldă, doar în vis.

– Nu o să ai nici Uber sau Bolt. Dacă ai noroc, te cară un camion obosit care dă prin toate gropile și se zguduie din toate încheieturile. Dacă nu ai noroc o iei cătinel pe cele două picioare cu ranița, armamentul și muniția.

– Vezi că pe front s-ar putea să nu ai semnal la telefon. Deci, Net din părți. Facebook, Instagram, Tik-Tok, ciuciu. N-ai unde să-ți pui selfiurile.

– Iarna o să-ți fie oleacă greuț, că va fi frig. Și o să bată vântul. Și o să te întrebi ce s-a întâmplat cu deștele de la picioare.

– O să te întrebi unde-s tancurile de sprijin. Unde să fie, în service. Sau la fier vechi. Sau nu pornesc.

– De obicei, nu se trimit pe front recruții fără nici un fel de instrucție. Puteți cere să se facă o excepție pentru voi, având în vedere că v-ați antrenat ani de zile în spatele tastaturii.

– Cei mai războinici sunt, evident,cei care nu au nici o zi de Armata. Ei văd defilarile de 1 Decembrie și au impresia că, mama-mama, ce trupe avem noi și ce o să-i spargem pe ăia.

– Înainte să pleci la rezbel, o să vezi cum te vor impresiona politicieni și generali cu discursuri despre patrie și patriotism. Uită-te bine la ei, a doua oară n-o să-i mai vezi!

– Nu mai sta pe gânduri! Chiar acum mergi și cere-te să pleci la rezbel. Dar întâi fă-ți doza a treia, să fii în rând cu lumea!

Acum, serios! Nu va fi nici un război. Nu acum. În ciuda știrilor stupide și a prezentatorilor isterici care vă spun că o confruntare este iminentă. Dacă o să stați puțin să analizați, o să vedeți că marea majoritate a zvonurilor despre iminența războiului vin din SUA, nu din Ucraina, unde chiar autoritățile au cerut să se mai liniștească lumea, că lucrurile nu-s chiar așa cum sunt prezentate. Iar dacă chiar vreți să știți ce e cu isteria asta, apoi s-o spunem pe șleau: SUA bate șaua să priceapă Germania.