Ultrascurte

0
11

* Zgomotul ăsta războinic cu privire la Ucraina îmi aduce mai mult nu la pregătire de război cât la un nou Munchen, în care țară vecină și neprietenă va fi frumos tranșată și împărțită între Est și Vest, după care un nou Chamberlain va prezenta hârtia cu textul înțelegerii și va striga fericit: „Am salvat pacea!”

* – Domnule Dionisie, e adevărat că vă plac rușii?
– Domniță, rușii, nu prea. Da’ rusoaicele…

* Bă, tot o ardeți cu organisme modificate genetic, cu porumb, cu grâu, cu mazăre, da’ unu’ nu v-ați găsit să faceți un mango cu sâmburi de struguri!

* Cele 5 minute de glorie ale australienilor au trecut. Urmează părțile nasoale. Deocamdată au pierdut exploatarea de litiu din Serbia. Deși BBC spune că decizia sârbilor nu are legătură cu Djokovic, ci cu protestele, să nu uităm că tenismenul a fost în fruntea protestelor împotriva minei de litiu.

* Dionisie dă semne moderate de bună dispoziție.

– Ce-ai, oaie?

– Cică or să cheme rezerviștii la mobilizare!

– Și te bucuri de asta?

– Oaie, dacă-mi dau Kalașnikovul și cartușe pentru două zile de luptă, să vezi ce curățenie fac în țară!

* La ritmul în care începe lumea să-și pună cenușă în cap pentru manipulările din timpul „pandemiei”, va trebui să repornim centralele pe cărbune, că rămânem fără cenușă…

* Din paranoia pandemiei trecem direct în paranoia războiului, fără pauză. Mi-e milă ce cei care cred toate prostiile vânturate de mass-media.

* Ce înseamnă avântul tehnologiei: să primeșți un mesaj pe telefon care te anunță că ai primit un email care-ți spune că banca ți-a debitat 5 lei din cont că să-ti plătești cafeaua pe care o ai în mâna…