Ultrascurte

0
3

* Media mainstream, care ținea procese de condamnare a nevaccinaților și care sufla în tălpile eroilor din prima linie, întoarce încet armele și începe să tragă în cei pe care până mai ieri îi lăuda cu gura plină. Explicația e simplă: bate vânt de libertate prin lume. Narativul oficial se ține cu greu în balamale, în ciuda efoturilor disperate ale unora de a mai prelungi criza, ca să mai stoarcă niște bani. Odată cu prăbușirea psihozei, cei care se vor trezi din Matrix vor cere să cadă capete. Media nu vrea să fie pusă la zid, deși s-ar putea să rămână fără credibilitate. Iar lipsa credibilității se traduce, de cele mai multe ori, în pierderi financiare.

* Mă întreb ce va fi mai puternic: discursul agresiv anti-rusesc promovat de americani sau foamea cauzată de furtul și exploatarea resurselor românești? Am mai văzut filmul asta. Prin 2008, când, pentru a abate atenția de la criza economică gravă în care băgaseră țara, autoritățile găseau câte un vinovat de serviciu și-l executau în aplauzele canaliilor. Și atunci am spus că poți să minți o zi, o lună, un an, dar nu poți minți la infinit. S-a văzut asta și cei care au măsluit realitatea învinovățind câte o clasa socială pentru situația economică au fost măturați de pe scena politică.

* Sunt curios ce istorie a fost falsificată în filmul «Răscoala», făcut după romanul omonim apărut în interbelic. Ce istorie s-a falsificat în «Două loturi», făcut după Caragiale, ce s-a falsificat în «Tudor Vladimirescu» și, mai ales de ce «Drumul oaselor» ar fi un film mai fals din punct de vedere istoric decât «Aferim»?! Ideea inteligenților de la CNA de a marca filmele făcute înainte de 1990 cu niște bălării de avertizări este nu doar proastă ci și idioată. Dar se înscrie în linia stabilită în ultima perioada de a demoniza istoria noastră.

* După ce s-au văzut trimiși la Eurovision, Zdob și Zdub au modificat textul cântecului, care nu mai sună unionist, ci globalist…

Textul inițial:

„Țară veche, țară nouă/ Parcă-i una, parcă-s două/ Ba aparte, ba-mpreună/ Parcă-s două, parcă-i una”

Textul schimbat:

„Trenul vede când aleargă/ Cât de mică-i lumea largă/ Și că nu mai pare mare/ Pentru că nu are hotare”

Așa că aceia care insistați ca și România să trimită la Eurovision aceeași piesă, luați o pauză. E inutil.

* – Ce-ai, bă, Dionisie, te-ai scrântit?! Tu care erai contra măsurilor ăstora te-ai apucat să porți masca pe afară?

– Coane, în alte condiții n-aș purta. Da’ de când s-a spart conducta și nu mai e apă în oraș… masca e absolut necesară!…