Ultrascurte

0
15

* Băieții deștepți v-au făcut la buzunare timp de doi ani în timp ce v-au amețit cu vorbe despre carcalac. Acum se pregătesc să vă facă la buzunare în timp ce va amețesc cu vorbe despre război. Partea nasoală e că mulți care abia au terminat de mestecat prostiile cu carcalacul se reped acum să muște aberațiile despre război. Poftă bună!

* 1395: Sultanul Baiazid I anunță trimiterea soldaților ceruți de Mircea, voievotul Munteniei. Mircea neagă că ar fi cerut ajutor militar turcesc și le explică pe îndelete la Rovine cum stă treaba.
1475: Sultanul Mahomed al II-lea anunță că a trimis în Moldova trupele cerute de Ștefan Vodă. Voievodul spune că nu a solicitat nimic și le cere, la Podul Înalt, turcilor să se întoarcă acasă.

2022: Președintele Biden anunță că a trimis militarii ceruți de președintele României. Președintele României confirmă și plusează cu niște F35.

* Presa mainstream descoperă apă caldă: Conform Le Figaro, «Eric Lanzarone, avocat la baroul din Marsilia, va depune recurs împotriva Pfizer la tribunalul din Évry. Clientul său, un băiat de 13 ani, și-a pierdut vederea la 5 zile după ce a primit prima doză de vaccin. „Din punct de vedere legal, cazul este foarte solid. Legătura cauză-efect este bine și cu adevărat stabilită între injectare și pierderea vederii de 90%”, atestă avocatul, bazându-se pe un raport de expertiză al AP-HP și al centrului regional de farmacovigilență al spitalului Cochin din Paris. Dar iată: în timp ce pregătea dosarul în august 2021, Lanzarone a descoperit, în contractul semnat între compania farmaceutică și Uniunea Europeană postat online la acea vreme – și care a dispărut de atunci, o „clauză de neresponsabilitate pentru Pfizer. „Spre marea mea surprindere, văd că contractul scutește Pfizer de orice efecte secundare”, explică avocatul invitat al știrilor de la France 3 Provence-Alpes de sâmbătă, 29 ianuarie».

* Cu Știința nu te pui! Să fie clar! Conform cotidianului Telegraph, miniștrii Partidului Național Scoțian intenționează să cheltuiască 300.000 de lire sterline pentru a tăia partea de jos a sute de uși de la sălile de clasă pentru a încerca să oprească răspândirea Covid în școli. Secretarul Educației le-a scris membrilor Parlamentului, informându-i că aproximativ 2.000 de uși ar putea fi „decupate pentru a crește fluxul de aer”.

* Arde din nou Australia, nu mai bociți, nu mai donați?!

* Presa britanică informează că un bărbat care și-a tăiat mâna în timp ce încerca să-și ucidă soția a câștigat 17.500 de lire sterline după ce a dat în judecată NHS pentru „neglijență criminală” atunci când i-a tratat rănile. Bărbatul era român.