Ultrascurte

0
16

* Ceai de coadă mâței: Se face un ceai din orice plantă, se pune în ceașcă, ceașca se pune pe birou. Vine mâța, se învârte prin zona și bagă coada în ceai. Se stoarce coada mâței ca să nu împrăștie cu zeamă peste tot. Se gustă ceaiul; dacă e prea amar se mai pune zahăr. Mâța se scarpină sub barbie. Poftă bună!

* Cine îi controlează pe controlori? British Medical Journal se luptă cu morile de vânt după ce „fact checkerii” au ștampilat „Parțial falsă” o investigație referitoare la „practicile slabe de cercetare a studiilor clinice care au loc la Ventavia, o companie de cercetare contractuală care ajută la realizarea principalului test de vaccin Pfizer covid-19”.

* O tema numai bună de studiat: dadaismul în politică internațională. Ar ieși un studiu super-meseriaș despre cum se trag din căciulă argumentele…

* – Domnul Dionisie, ce părere aveți despre evenimentele din Parlament?

– Alea cu ăia doi de la tribună?

– Da.

– Domniță, când e un singur golan în cartier, ăla face ce vrea: fură, amenință, bate… Când mai apare încă un golan, situația se complică: ca să-și facă și el un renume, îl ia la bătaie pe primul. Iar ăsta, ce să facă?! Strigă și el: „Săriți! Mă omoară! Să vină Miliția!”…

* Anul trecut, în județul Bacău s-a sunat la 112 pe motiv de COVID de 24.651 de ori. Spre comparație, în Covasna s-a sunat de 3.025 de ori iar în județul Timiș, de 66.055. Numărul apelurilor pe țară este de 929.915.

* NY Post: Momentul Ceaușescu al lui Trudeau – «Reamintind ultimele zile ale dictatorului român Nicolae Ceaușescu, furios de la balcon către mulțimi, Matt Taibbi de la TK News explică : „Chiar și în fața celui mai grav pericol, un anumit fel de conducător nu va putea niciodată să vadă ultima salvă venind, dacă acest lucru necesită o autoexaminare.” Iar „efectul pseudo-intelectual” Justin Trudeau devine exemplul suprem, după ce i-a denunțat pe camionagiii care protestau că fiind o „mică minoritate marginală” – ceea ce, notează Taibbi, a făcut că „oameni din toată țara să se învârtă pe străzi pentru a-i ovaționa pe camionagii în timp ce se autoidentificau că fiind ‘mică minoritate marginală’, iar premierul fugind din propria sa capitală. A fost același „refuz de a admite – nici măcar pentru noi, ci pentru ei înșiși – adevărul numeric a ceea ce au de-a face”, de la „Brexit până la alegerea lui Donald Trump”».