Trei idei

0
4

* Către final, regimul nazist ajunsese să execute mai multe persoane care-l vorbiseră de rău decât care făcuseră ceva concret împotriva sa. Nimic nu înnebunește mai mult o dictatură decât să-i vadă pe cei pe care-i știa hipnotizați de propagandă că s-au trezit. Trezirea e contagioasă; e nevoie de singur om care deschide ochii și care să strige că „împăratul e gol”. Mai repede sau mai încet, restul vor conștientiza și ei. De aceea este o asemenea luptă la nivel global împotriva celor care s-au trezit din hipnoza propagandei. De aceea începe să devină mai periculos să spui o vorba decât să arunci cu o piatră. De aceea pedepsele pentru „delictul de opinie” devin mai grele decât cele pentru furt, distrugere sau loviri. De aceea poți merge la închisoare dacă îți spui părerea despre sexualitate, istorie și, în curând, probabil, și despre vreme.

* Criza prețurilor la energie nu va afecta doar economia ci și serviciile sociale. Deja o asociație care are un centru de îngrijiri paliative pentru copii își pune problema închiderii acestuia după ce factura de gaze a venit în ianuarie de 4 ori cât în decembrie. O altă asociație care oferă servicii pentru copiii cu autism, cu probleme de integrare sau pentru victimele traficului de persoane a primit factura pe decembrie cât pentru o iarnă întreagă. Cantină socială a Protoieratului din Onești, care oferă o masă caldă zilnică săracilor a primit o factură de 12.000 de lei, de 5 ori mai mult.

* Zice moș Stoltenberg, de la NATO, că recunoașterea de către Rusia a republicilor Doneţk şi Lugansk ar fi o încălcare grosolană a integrităţii teritoriale şi suveranităţii Ucrainei, ‘întrucât nu există niciun dubiu că Doneţk şi Lugansk sunt parte a Ucrainei în graniţele sale recunoscute internaţional’. Și, zi așa, cum a fost cu Kosovo? Ați încălcat, adică, integritatea teritorială și suveranitatea Serbiei când ați cerut recunoașterea internațională a Republicii Kosovo? Ați bombardat Serbia ilegal?!