Ce va urma?

0
14

Conflictul din Ucraina pare să fie pretextul pentru tot felul de acțiuni psihologice în România. În doar câteva zile am avut două asalturi majore asupra benzinăriilor și, respectiv, asupra magazinelor care vindeau ulei comestibil și am mai avut cel puțin două „torpile” aruncate de Guverm în societate: cea cu recrutarea până la 63 de ani și cea cu instituirea cenzurii.

Probabil, în viitorul apropiat, vom asista la noi operațiuni PsyOp pe același model. Ce se urmărește, putem doar să bănuim dar ne putem aminti cum, acum doi ani, după o operațiune similară, poporul a cerut singur să se instituie starea de urgență și să fie ținut în case. Nu trebuie să uităm țipetele disperate pe social-media ale unora – mulți, desigur – care înjurau autoritățile că nu mai instituie o dată starea de urgență și nu scoate Armata pe străzi ca să îi apere de virus.

E posibil ca, și în acest caz, să asistăm la operațiuni similare care să impună o conducere militară a țării și o cenzură a mediilor de informare, bineînțeles, în aplauzele publicului, căruia gânditul îi provoacă atacuri necontenite de panică.

Este foarte interesant cum foarte puțini politicieni au luat atitudine atât față de mobilizarea pensionarilor, cât și față de intențiile de instaurare a unei cenzuri. Dinspe societatea civilă, la fel. Foarte puțini au protestat față de aceste idei aruncate pentru a se testa reacția publicului. După doi ani de minciuni și cenzură ai fi zis că unii au învățat lecția; nu este cazul!

Așadar, chiar dacă luarea la oaste a celor peste 35 de ani este în dezacord cu Constituția, cine spune că nu vor trece peste aceste prevederi, așa cum au mai trecut de atâtea ori în cei doi ani de „pandemie”? Cine spune că nu vor scoate iar cenzura – deja a fost instituită la adresa unor surse externe – și nu vă vor bagă pe gât doar ceea ce vor ei? Nimeni și nimic!