De ce e periculoasă cenzura

0
4

Dacă,timp de doi ani, cât a durat „pandemia” ați urmat fără crâcnire ideile „experților” și nu v-ați pus niciodată măcar o cât de mică întrebare la adresa competenței acestora, n-are rost să citiți mai departe, băgați rapid un „Slavă Ucraina” și puneți-vă masca pe figură!

Da, timp de doi ani informația cu privire la virus, tratamente și vaccinuri a fost cenzurată peste tot în lume. Autoritățile politice au decis peste capul autorităților medicale ce e bine și ce nu e bine pentru cetățeni. Rezultatul încă nu-l vedem clar, dar îl putem intui din cifrele care se revarsă din sursele oficiale, pentru cine mai stă să le analizeze. De exemplu, de câteva săptămâni, peste 50% din cei declarați infectați în România sunt vaccinați. Acum câteva zile s-au dat publicității informațiile cu privire la efectele adverse ale vaccinurilor Pfizer. Momentul, însă, a coincis cu războiul din Ucraina, așa că prea puțină lume a mai observat. Cine dorește, poate să afle informații cât se poate de interesante.

Dar, aceste informații care acum nu mai interesează pe nimeni, au fost cenzurate o lungă perioada de timp și ar mai fi fost ținute ascunse încă 70 de ani dacă Justiția americană nu ar fi decis să oblige compania farmaceutică să le dezvăluie. Oameni de știință, medici, cercetători au fost puși la index, interziși, scoși din viață publică timp de doi ani pentru că au îndrăznit să contrazică dogma oficială. Rezultatul este că nici acum nu știm exact cu ce ne-am confruntat, cine a murit de COVID și cine a murit cu COVID. Dar unii își numără banii încasați pe izolete, măști, dezinfectanți și vaccinuri.

Cenzura ne-a împiedicat să ne informăm, să decidem în cunoștință de cauza și, mai mult, i-a făcut pe mulți să se îndoiască nu atât de eficientă metodelor de lupta împotriva virusului cât de însăși existența pandemiei.

Lucrurile se repetă acum cu criza din Ucraina. Occidentul a impus cenzura asupra mijloacelor de informare rusești și a stabilit că singurii care comunica adevăruri sunt ucrainenii. Deși, în fiecare zi „adevărurile” lansate de la Kiev sunt spulberate de însăși „fact-checkeri”. Cu alte cuvinte, cenzura a făcut să ne fie livrate fake-news-uri. Așa se face că aflăm, în fiecare zi, că ucrainenii mai au puțin și-i bat măr pe ruși deși realitatea este puțin inversată. Problema cu propaganda și cenzura este că împiedică cetățenii să-și facă o opinie clară și, astfel, să ia deciziile corecte.