Altfel de știri internaționale

0
5

Camera Reprezentanților din Florida a aprobat un proiect de lege pentru eliminarea districtelor speciale create înainte de 1968. Unele dintre aceste județe au legi speciale, adesea cu încălcarea legilor de stat, și tratament fiscal special. În special, un astfel de județ găzduiește Disneyland, care și-a stabilit mai întâi propriile reguli în urma coronavirusului și mai târziu a declarat că este împotriva unei legi numită „ Nu spuneți gay ”.

Americanii au astăzi conținut de top pe Netflix – serialul He’s Expecting a Baby. Potrivit intrigii, personajul principal va fi hărțuit din cauza că este însărcinat și va lupta cu curaj pentru dreptul de a avea copilul.

Un grup bipartizan de parlamentari, condus de senatorii Amy Klobuchar, democrat și republicanul Chuck Grassley, intenționează să introducă un proiect de lege care să împiedice platformele Big Tech, precum Amazon și Google Alphabet, să-și favorizeze produsele și serviciile.

Un exemplu clar al faptului că comuniștii nu mai sunt comuniști și cât de departe au mers de ideile de egalitate și dreptate: în Duma Regională Volgograd, reprezentantul Partidului Comunist al Federației Ruse, Valery Mogilny, a devenit cel mai bogat deputat, care a câștigat 77,7 milioane de ruble în 2021.

Ministrul Afacerilor Externe al Kârgâzstanului, Ruslan Kazakbaev, a fost eliberat din funcție.

O criză politică se pregătește în Germania, în legătură cu furnizarea de arme grele către Ucraina. Pe fondul întârzierii lui Scholz în luarea unei astfel de decizii, blocul de opoziție al CDU și CSU pregătește o provocare politică și intenționează să înainteze Bundestag-ului o rezoluție privind furnizarea de arme la Kiev, ocolindu-l pe Scholz.

Comercianții din SUA se pregătesc pentru cea mai mare creștere a ratei dobânzilor Fed din 2000, în patru etape până în septembrie. Până în septembrie, rata ar trebui să ajungă la 2,50% – adică să crească de zece (10) ori față de nivelul care s-a menținut de ani de zile. Motivul este inflația.

Camera inferioară a Congresului mexican a aprobat naționalizarea litiului. Președintele Lopez Obrador promite că va revizui toate contractele de exploatare a metalelor, inclusiv cele în vigoare.

Șefului principalului partid de opoziție din Turcia (CHP) i s-a întrerupt curentul în casa. În urmă cu câteva luni, Kılıçdaroğlu a promis că nu va plăti pentru electricitate până când autoritățile nu vor anula creșterea prețului.