miercuri, iulie 17, 2024

Contextualizări

* SUA a spus că Ucraina are dreptul să aleagă ce alianță dorește, Rusia nu are dreptul să se amestece. Dar tot SUA spune, acum, că Insulele Solomon vor suporta consecințele dacă acceptă o bază militară chineză. Ucraina are voie, Insulele Solomon, nu. Nu e mișto dreptul ăsta de a alege?

* Și pentru că unele țări sunt mai egale decât altele, coordonatorul SUA pentru India-Pacific, Kurt Campbell, s-a întâlnit cu liderul opoziției din Insulele Solomon, Matthew Whale, pentru a discuta «inițiative de consolidare a democrației» în Insulele Solomon și în regiune. Se pregătește un nou Maidan?

* – Băiatul ăla va primi 175 de ani de închisoare pentru că a demascat crimele autorităților!

– Sărmanul Navalnîi! Rușine dictaturii lui Putin!

– E vorba despre Julian Assange!

– Ah, ei bine, fiecare țară are propriile sale legi și trebuie respectate!

* Autoritățile poloneze au decis să nu permită accesul la „Maratonul de la Varșovia” decât bielorusilor care condamnă invazia Ucrainei. Un lucru este clar: oricât am acuză autoritățile noastre că-s tâmpite, există, prin zonă, altele mult mai duse cu pluta.

* În direct la TV „Ucraina 24”, guvernatorul regiunii Nikolaev și jurnalista Natalia Vlasenko vorbesc despre existența unui serviciu secret de informații care urmărește dizidenții ucraineni pe rețelele de socializare și apoi îi execută fără proces sau anchetă…

* A câștigat Macron, au reînceput luptele de stradă. În plus, poliția a deschis focul asupra unei mașini în Paris. Pe podul Pont Neuf, șoferul a refuzat să se supună somațiilor polițiștilor și aceștia au tras în mașină. Două persoane au murit.

* Vă oripilează Putin? Ia amintiți-vă ce se întâmpla în țară acum 2 ani! Că nu trebuie să vină rușii să vă calce pe cap, sunt și ai noștri suficienți dacă li se dă prea multă putere. Pentru cei care au uitat, e vorba de cei care au îndrăznit să facă grătar într-o vreme când nu era voie să ieși din case și să se întâlnească unii cu alții. Poliția a intrat peste ei și i-a luat la omor. Ați uitat? Foarte rău!

* Și o veste bună: SBU l-a eliberat pe Gonzalo Lira, bloggerul american din Harkov, considerat ucis de Azov. Acesta nu mai are acces la conturile sale de email și de pe rețelele sociale și i s-a interzis să părăsească orașul.

Alte titluri