Ultrascurte

0
3

Orașul sârb Ruma va avea un parc în onoarea lui Marinos Ritsoudis, fost ofițer al fregatei grecești Themistocles, care în 1999 a refuzat să participe la atacul NATO asupra Iugoslaviei. În orașul Nis, una dintre străzi a primit numele grecului iar un monument al lui Marinos va apărea în curând în Zrenjanin.

La o luna după ce și-a anunțat plecarea de pe piață rusească, rețeaua de magazine de bricolaj OBI a redeschis operațiunile în Rusia.

Ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, a declarat că Turcia nu împărtășește planurile SUA de a crea o forță de desfășurare a NATO în Marea Neagră. Ankara solicită, de asemenea, Bulgariei și României să nu se grăbească să ia o decizie în această problemă.

Li Jinzao, fostul viceministru al culturii și turismului din China, a fost condamnat la 15 ani de închisoare și amendat cu 6 milioane de yuani (0,91 milioane de dolari) pentru că a acceptat 65,5 milioane de yuani mită.

Camera inferioară a parlamentului din Belarus a adoptat o lege privind posibilitatea aplicării pedepsei cu moartea pentru o tentativă de atac terorist.

O mașină din coloana premierului Armeniei a lovit mortal o tânăra însărcinată care traversa strada pe trecerea pentru pietoni. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere și a produs o puternică emoție în țară, premierul fiind în conflict deschis după ce a fost acuzat că trădează interesele țării, renunțând la apărarea Nagorno Karabah, enclava armeană de pe teritoriul Azerbaigeanului.

Forțele aeriene israeliene au lansat lovituri la periferia Damascului. Și, totuși, nici o sancțiune pentru Israel care – nu-i așa? – atacă militar un alt stat…

În Turcia a avut loc schimbul studentului american Trevor Reed, condamnat în Federația Rusă la 9 ani de închisoare pentru lovirea unui polițist, cu Konstantin Yaroșenko, condamnat la 20 de ani de închisoare în Statele Unite pentru că ar fi făcut trafic de droguri. Yaroșenko, pilot de avion, a fost arestat în Africa acum vreo 10 ani și extrădat în SUA în vremea în care americanii vânau un traficant de arme rus.