Ultrascurte

0
5

O rachetă rusească a distrus un pod din localitatea vrânceana Vadu Roșcă. Glumeam, noi n-avem nevoie de rachete ca să ne distrugă infrastructură, sunt suficiente niște ploi…

Deci, e oficial: Ucrainenii recunosc că «Fantoma Kievului» e doar o poveste de PR. O spune Comandamentul Forțelor Aeriene: „Fantoma Kievului este o legendă cu un super-erou al cărei caracter a fost creat de ucraineni!” .

La 30 aprilie 1999, bombele NATO au distrus clădirea Ministerului Apărării și clădirea Statului Major al Armatei Iugoslave din Belgrad. Clădirea nu a mai fost reconstruită, pentru ca lumea să nu uite. Pe 30 aprilie 2022, Armata Serbiei și-a prezentat noile capacități militare.

Lanțul canadian de restaurante Freshii a angajat casieri din Nicaragua pentru a verifica produsele prin link video. Tariful orar minim în Canada este de 11,73 USD pe oră. Casierii din Nicaragua sunt plătiți cu 3,75 dolari pe oră.

Pe 27 aprilie, Slawomir Nitras, membru al Platformei civice de opoziție, a criticat guvernul polonez în legătură cu prețul gazelor. El s-a întrebat cum poate fi de vină războiul din Ucraina pentru creșterea prețurilor dacă acestea s-au dublat în decembrie 2021 iar războiul a început în februarie 2022. Vineri, el a rămas fără imunitate parlamentară. Democrația funcționează…

A-nceput, de ieri, să ardă, câte-un bus. Sau câte două… La Paris, un autobuz electric a luat foc, al doilea într-o lună… Ca măsură de precauție, 150 de vehicule similare au fost scoase din trafic

Dacă Ucraina va atacă Transnistria, parte a R. Moldova, Armata moldovenească va lupta cu ucrainenii? Iar dacă Ucraina va ataca un teritoriu al R. Moldova, România va continuă să trimită ajutoare în Ucraina?

În anii’60, o întreprindere din regiunea Yaroslavl a inventat o brânză semidură și acruță pe care a numit-o „brânză rusească”. Brânza a devenit cunoscută în spațiul sovietic, fiind produsă în Rusia, Bielorusia, Țările Baltice și Ucraina. În magazinele din Harcov, branza a fost redenumită „Brânză anti-rusească”

Mai multe comunități poloneze au rămas fără gaze nu pentru că Rusia a întrerupt furnizarea către Polonia ci pentru că polonezii au impus sancțiuni inclusiv firmei care distribuia gazele în aceste localități. După ce și-a dat seama de greșeală, Guvernul polonez a somat firma respectivă să pună infrastructura la dispoziția celorlalte firme, ca să poată fi aprovizionată populația cu gaze.

Danemarca și Kosovo au încheiat un acord de închiriere a 300 de celule pentru detenția cetățenilor străini în închisorile din republica autoproclamată. Doar deținuții care așteaptă deportarea vor fi plasați în închisorile din Kosovo, cu excepția celor condamnați pentru terorism și crime de război.