Lumea vrea război și îl va avea

0
5

Ne aflăm într-o situație oarecum similară cu cea de dinaintea Primului Război Mondial, când toate țările, dar absolut toate țările erau încântate de ideea declanșării unui război care, credeau ele, va fi unul scurt și va rezolva toate problemele. Măcelul care a urmat a schimbat lumea din temelii.

Astăzi se poate observa cu ochiul liber entuziasmul războinic al autoritaților și al populației; puținii oameni decenți care se împotrivesc războiului și care solicită revenirea unei gândiri raționale sunt puși la index și amenințați. Există suficienți oameni, inclusiv la noi în țară, care se declară pentru război, pentru apăsarea pedalei violenței în numele unor idealuri sau doar pentru că propaganda le-a distrus gândirea critică.

Cu asemenea oameni este imposibil să te lupți; cu siguranță aceștia vor reuși și vor deveni majoritari în perioada imediat următoare. Celor care încă mai cred în iluzia rațiunii le recomand să-și amintească ce s-a întâmplat în cei doi ani de „pandemie”, când mai era puțin și cei care refuzau să se vaccineze erau linsați de vaccinisti.

Și pentru că mi-a plăcut istoria și știu să citesc semnele timpului, pot să vă spun cum va fi.

Va fi cam așa: un val de propagandă și de ură va inunda țara pe toate canalele posibile. Ce e acum e parfum; zeci de mii de oameni vor fi convinși că singura soluție este intrarea în război. Cei care se vor mai fi opunând vor fi reduși la tăcere, băgati în lagăre, unii chiar uciși pentru că în aceste timpuri, cei cu mintea înfierbântată nu suportă să fie contraziși. Puterea va fi luată de indivizi fără scrupule care vor băga țara într-un conflict care se va dovedi, în curând, unul mondial. Dar, într-un interval relativ scurt, nebunia va fi înlocuită de panică; distrugerile vor determina foamete, jafuri, nimeni nu va mai fi sigur de viața sa. Cei care au împins țara într-un asemenea infern vor încerca să fugă sau își vor schimba discursul în vreme ce mii de oameni vor fi murit. Cum se va încheia nu știu, pentru că e posibil să se folosească și armele nucleare, ceea ce ar șterge zeci de milioane de oameni de pe față Pământului.

Mai este timp să evităm aceste distrugeri? Timp este, voință, nu.