Cine taie gazele

0
2

Daca Occidentul nu renunta la gazele rusesti, nici o problema, le inchide Ucraina! Ca sa nu avem discutii, informatiile sunt din publicatia ucraineana Strana:

«Operatorul GTS al Ucrainei a anunțat încetarea tranzitului de gaze din cauza pierderii controlului asupra stației de compresoare Novopskov (situată pe teritoriul controlat de Rusia). Prin el a trecut aproape o treime din tranzitul către Europa, potrivit site-ului OGTSU.

Începând cu ora 07:00 pe 11 mai 2022, gazul nu va mai fi primit în sistemul de transport al gazelor din Ucraina la punctul fizic de conectare „Sokhranivka”.

Compania a declarat că pierderea controlului asupra instalațiilor sistemului de transport al gazelor este un eveniment de forță majoră, care face imposibilă îndeplinirea obligațiilor la Sokhranivka și la stația de compresoare de graniță Novopskov.
OGTSU este gata să transfere capacitățile inaccesibile către cel de-al doilea punct de conectare fizic „Sudzha”, care este situat pe teritoriul regiunii Sumy controlată de Ucraina.

Gazprom a confirmat primirea unei astfel de notificări din Ucraina.

Dar compania ruseasca a spus că transferul de tranzit către Sudzha din regiunea Sumy propus de Ucraina este imposibil din punct de vedere tehnologic.

Compania nu vede obstacole pentru continuarea tranzitului de gaze prin Ucraina în același mod – adică prin stația din teritoriul ocupat.»