Ziua Independentei

Baietasii astia smecheri au zis ca fac o golanie: Noi nu sarbatorim Ziua Independentei pe 9 mai , ca e data comunista, noi sarbatorim pe 10 mai!

Iat pe 10 mai, ce sa vezi? Au “uitat”.

Acum, ce sa zic? Pe 9 mai a fost declarata independenta in Parlament, pe 10 mai a fost promulgata de rege. Unirea de la Alba Iulia o sarbatorim pe 1 decembrie, cand a fost pronuntata de delegatii romanilor, nu pe 11, cand fost promulgata de rege.

Ca si pe vremea lui Ceausescu, in perioada monarhiei era o traditie sa se inaugureze/organizeze cate ceva in preajma sarbatorii “fiului poporului”. Noi sarbatorim Ziua Armatei pe 25 octombrie, pentru ca atunci a fost eliberat Careiul, dar sefii ostirii de la 1944 au decis sa dea atacul de 25 octombrie pentru ca era ziua regelui Mihai.

La fel si cu independenta, unii o leaga de 10 mai pentru ca la 10 mai a devenit domn Carol I, la 10 mai s-a proclamat regatul.

Acum, ce sa zic, s-o sarbatorim oricand, dar s-o sarbatorim, nu sa ne mai scarpinam la urechea stanga ci mana dreapta si sa asteptam sa treaca ziua fara sa o marcam ca sa nu se supere stapanii…